Επιστολή – απάντηση του Δήμου Λέσβου για τις συμβάσεις της ΔΕΔΑΠΑΛ με τις ΜΚΟ

apantisi-dimou-dedapal

Από το Δήμο Λέσβου λάβαμε την παρακάτω επιστολή – απάντηση, σχετικά με το δημοσίευμά του Lesvosnews.gr της 3ης Φεβρουαρίου, για τις συμβάσεις της ΔΕΔΑΠΑΛ με ΜΚΟ για το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Στην επιστολή του Δήμου Λέσβου αναφέρεται, ότι όλες οι διαδικασίες για τις συμβάσεις αυτές, έγιναν με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες και είναι στη διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών του Δήμου Λέσβου.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε την θέση του Δήμου Λέσβου επί του θέματος, αλλά νομίζουμε ότι το καλύτερο θα ήταν, να έδιναν τα στοιχεία αυτά προς δημοσίευση.

Αφού δεν έχουν κανένα λόγο να θεωρούνται απόρρητα και μπορούν να είναι στη διάθεση των πολιτών, τα τοπικά ΜΜΕ δεν έχουν καμία αντίρρηση να δημοσιεύσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν τις συμβάσεις αυτές και τις οικονομικές δοσοληψίες, ώστε να μην πλανάται κανένα πέπλο αμφισβήτησης και αδιαφάνειας για την ΔΕΔΑΠΑΛ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στη ΔΕΔΑΠΑΛ, γίνονται γνωστά τα παρακάτω:

Η δράση της ΔΕΔΑΠΑΛ, τόσο το 2015, όσο και τους τελευταίους μήνες, αναφορικά με την προσφυγική κρίση, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που προέκυψαν από τις πολύ μεγάλες αφίξεις. Η ΔΕΔΑΠΑΛ, βρισκόταν και βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον καθαρισμό ακτών και δημοσίων χώρων, ναυαγιαιρέσεων, συλλογή και μεταφορά σωσιβίων, καθώς και τη συνδρομή με κάθε μέσο και οπουδήποτε μας ζητήθηκε.

Το προσωπικό της ΔΕΔΑΠΑΛ, παρά τα περιορισμένα και μη εξειδικευμένα μέσα που είχε στη διάθεσή του, αλλά και την πρωτοφανή χρονική πίεση, υπερέβαλε εαυτόν και κατά γενική ομολογία ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις διαχείρισης μιας μεγάλης κρίσης.

Πρέπει να τονισθεί για ακόμη μια φορά ότι, τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρίας είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, τόσο στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και σε κάθε φορολογούμενο πολίτη. Όλες οι αποφάσεις σχετικά με τις συμβάσεις που υπογράφηκαν με Μ.Κ.Ο. είναι απολύτως νόμιμες και ελήφθησαν με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η αποτελεσματικότητα και το έργο που έχει παρουσιάσει όλο αυτό το διάστημα η ΔΕΔΑΠΑΛ, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ορθή και χρηστή διαχείριση όλων των θεμάτων της, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με βασικό γνώμονα το κοινό καλό.

Κάθε κριτική και επισήμανση είναι ευπρόσδεκτη, εφόσον δεν υποκινείται και ενορχηστρώνεται για την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών. Σε ότι μας αφορά, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά, με συνέπεια και σεβασμό στους πολίτες, που είναι και οι τελικοί αξιολογητές του έργου μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

10 Άποψη για τα “Επιστολή – απάντηση του Δήμου Λέσβου για τις συμβάσεις της ΔΕΔΑΠΑΛ με τις ΜΚΟ”

Αφήστε ένα σχόλιο