Επιθεώρηση των έργων οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου από την Καλογήρου

odikos-kalloni-sigri-11

Το έργο που υλοποιείται για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα «Καλλονής – Σιγρίου» επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου η Περιφερειάρχης κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, το Γενικό Διευθυντή κ. Γεώργιο Σπανέλλη, την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Αγγελική Σαραντινού, την Επιστημονική Συνεργάτη κα. Μάρθα Μπεριστιανίδου, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου και της Διαχειριστικής Αρχής.

odikos-kalloni-sigri-12

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας για την πορεία υλοποίησης του έργου και για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στα τμήμα Παράκαμψη Σκαλοχωρίου έως Βατούσα και Διακλάδωση Ερεσού έως Σίγρι.

Η Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτάχυνση των εργασιών που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν.

Τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου, έχει θέσει η Περιφερειάρχης υπόψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, δεδομένου ότι το έργο υλοποιείται από τη Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου με τη χρηματοδότηση του Τομεακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», ενώ έχει ζητήσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης με την ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, το οποίο θα πρέπει να κατασκευαστεί στο σύνολό του και να αποδοθεί στην κοινωνία του νησιού οπωσδήποτε πλήρως λειτουργικό.

gimnasio-eresou

Στη συνέχεια η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Ερεσό, όπου ενημερώθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας για το έργο της κατασκευής του νέου κτηρίου για τη στέγαση του Γυμνασίου Ερεσού, το οποίο υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και έχει ολοκληρωθεί.

Το έργο «Προσθήκη κτηρίου στο Γυμνάσιο Ερεσού» συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013» του ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο του έργου κατασκευάστηκε διώροφο κτήριο με υπόγειο εντός του αύλειου χώρου του υφιστάμενου δημοτικού σχολείου Ερεσού, συνολικού εμβαδού 996,32 τ.μ. για τους δύο ορόφους και 449,92 τ.μ. για το υπόγειο. Στο ισόγειο αναπτύσσονται χώροι γραφείων καθηγητών και διευθυντή, αρχείο, αίθουσες φυσικής, χημείας και πληροφορικής, χώροι υγιεινής, κυλικείο, χώροι κυκλοφορίας και κλιμακοστάστια. Στον όροφο αναπτύσσονται αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα τεχνικών, γραφεία συλλόγου γονέων και μαθητών, κλιμακοστάσια και χώροι κυκλοφορίας, ενώ το υπόγειο διαθέτει αποθήκες, δεξαμενή καυσίμων, λεβητοστάσιο και σύστημα πυρόσβεσης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Ερεσού – Αντίσσης κ. Μιχαήλ Ρούσση, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ερεσού κ. Αντώνη Καταχανά και το Μέλος κα. Ανδρομάχη Γαληνού, όπου συζητήθηκαν θέματα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο