Επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου στην Κω

athanasiou-kos

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κος Χαράλαμπος Αθανασίου επισκέφτηκε το νησί της Κω, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου της.

Συμμετείχε σε ευρεία συνδιάσκεψη όπου τέθηκαν τα θέματα του Κτηματολογίου και της μετεγκατάστασης των φυλακών της Κω. Δεσμεύτηκε άμεσα να λυθεί το θέμα του Ειδικού Κτηματολογίου της Κω , το οποίο παραμένει άλυτο για πάνω από 25 έτη. Με αυτό τον τρόπο και οι ιδιοκτήτες των κατοικιών θα κατοχυρωθούν και οι συναλλαγές θα διευκολυνθούν.

Παράλληλα ο Υπουργός υπογράμμισε πως οι φυλακές δεν πρόκειται να φύγουν από το νησί της Κω, ενώ πρόκειται να κατασκευαστεί νέα σύγχρονη φυλακή σε οικόπεδο του Δημοσίου, η δαπάνη δε θα γίνει είτε με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), είτε με το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων .

Όσον αφορά τη στελέχωση , η δυναμικότητα της φυλακής θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρατουμένων, καθώς θα πρέπει να υπάρξει και η αντίστοιχη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και ο ανάλογος αριθμός σωφρονιστικών υπαλλήλων που θα διατεθούν.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Βουλευτές Δωδεκανήσων κύριοι Β. Υψηλάντης και Μ.Κόνσολας, ο Δήμαρχος Κω ,οι Αντιδήμαρχοι Κω , ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου , ο Αντιπρόεδρος ΤΕΕ Κω ,ο Προϊστάμενος Πρωτοδικείου Κω ,ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Κω ,η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Κτηματολογίου Κω – Λέρου ,ο Προϊστάμενος Καταστήματος Κράτησης Κω , ο Εκπρόσωπος Δικαστικών Υπαλλήλων Κω , ο Εκπρόσωπος Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κω και ο Εκπρόσωπος Σωματείου Εξωτερικών Φρουρών Κω .

Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για τα παραπάνω θέματα ,ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε την Υπηρεσία Κτηματολογίου Κω-Λέρου , το Δικαστικό Μέγαρο και το κατάστημα κράτησης.

Συγχρόνως περιηγήθηκε στη πόλη ,όπου ξεναγήθηκε στο Ασκληπιείο Κω και τέλος παρακολούθησε τον εσπερινό στον εορτάζοντα ναό των Αγίων Αναργύρων , αφού πρώτα τον υποδέχτηκε και χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κω.

Η επίσκεψή του ήταν εκτός από θεσμική ήταν και συμβολική, καθώς ήταν η πρώτη Υπουργού Δικαιοσύνης μετά από τριάντα έτη, όπως τονίστηκε από το Δήμαρχο Γ.Κυρίτση που τον προσκάλεσε στο νησί.

Πηγή Φωτογραφιών: Εφημερίδα Ροδιακή, Δημοκρατική της Ρόδου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο