Επίσκεψη στο Δήμαρχο Λέσβου από τέσσερις μαθητές του Αγροτικό Λυκείου LEGTA της Bourges Γαλλίας

vounatsos-mathites-bourgas

Τον Δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 το μεσημέρι, τέσσερις μαθητές του Αγροτικό Λυκείου LEGTA της Bourges Γαλλίας, το οποίο αδελφοποιήθηκε με το Κληροδότημα Απόστολου Σημαντήρη, του οποίου είναι Αντιπρόεδρος, το ΕΠΑΛ και την ΕΠΑΣ Καλλονής, σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2013, στο «Βιολογικό Αγρόκτημα Αχλαδερής».

Τους Γάλλους μαθητές, που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Αγρόκτημα της Αχλαδερής, συνόδευαν, ο κ. Πανάγος Κουφέλος, υπεύθυνος του Βιολογικού Αγροκτήματος Αχλαδερής και η κα Βασιλική Μπούρατζη, εκπαιδευτικός, που συνεργάζεται  με το Αγροτικό Λύκειο LEGTA της Bourges.

Ο κ. Βουνάτσος, παρουσία του υπεύθυνου του Γραφείου Πληροφόρησης Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, Γιώργου Καλλονιάτη, αφού τους καλωσόρισε, τους έδωσε μια σειρά από αναλυτικές πληροφορίες για την ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομία και την ζωή, διαχρονικά στο νησί μας, επικεντρώνοντας στους σύγχρονους καιρούς.

Χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά, ιδιαίτερα σημαντική την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ανάμεσα στο Αγροτικό Λύκειο LEGTA, στο Κληροδότημα Απόστολου Σημαντήρη, και στο ΕΠΑΛ και την ΕΠΑΣ Καλλονής. Επεσήμανε ακόμη, ότι ο Δήμος Λέσβου, πιστεύει σ’ αυτές τις προσπάθειες και στο μέτρο των δυνατοτήτων του τίθεται αλληλέγγυος και τις ενισχύει.

Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ένταξη ολόκληρης της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, ως επιβράβευση του πολιτισμού και των πολιτιστικών αξιών των κατοίκων της διαχρονικά. Επίσης, τους παραχώρησε ένα αυτοκίνητο για την ξενάγησή τους στο Νησί μας, ευχήθηκε η εδώ επίσκεψή τους να είναι παραγωγική για τις σπουδές τους και τους κάλεσε να επισκεφθούν ξανά το νησί μας, ως επιστήμονες, αυτοί και οι συμμαθητές τους και οι οικογένειες τους, τονίζοντας τους ιδιαίτερος δεσμούς της Ελλάδας και της Γαλλίας, διαχρονικά.

Οι Γάλλοι μαθητές, ευχαρίστησαν τον κ. Βουνάτσο για τη φιλοξενία και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, ενώ ο Δήμαρχος τους χάρισε εκδόσεις που αφορούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις φυσικές καλλονές της Λέσβου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο