Εξώδικο της “Χορωδίας Μυτιλήνης” για το ξεσπίτωμά της…

xorodia-mytilinis-ktirio

ΕΞΏΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ -ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

Του σωματείου με την επωνυμία « ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» που εδρεύει στην Μυτιλήνη και εκπροσωπείται νόμιμα.

                                                              ΚΑΤΑ

1)Του ΝΠΔΔ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ  ως καθολικός διάδοχος των  δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων του συνενωμένου καποδιστριακού  Δήμου  Μυτιλήνης με έδρα την Μυτιλήνη Nομού Λέσβου όπως εκπροσωπείται νόμιμα

2) του Νικολάου Βερβενιώτη του Γεωργίου κατοίκου Μυτιλήνης οδός Π.Βοστάνη Ε2

Με την ιδιότητα του ως εκτελεστή της διαθήκης του Γρηγορίου Ρουσέλλη και

3) του Ευστρατίου Δούκα του Παναγιώτη κατοίκου Ν.Ερυθραίας οδός Γ.Παπανδρέου 31.

Με την ιδιότητα του ως εκτελεστή της διαθήκης του Γρηγορίου Ρουσέλλη

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ:

1)Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου διεύθυνση διοικητικού οικονομικού Βορείου Αιγαίου τμήμα Δημόσιας Περιουσίας και Κρατικών Οχημάτων γραφείο Κληροδοτημάτων Κουντουριώτη 77.

2)Υπουργό Εσωτερικών κ Αργύρη Ντινόπουλο .

3) Υπουργό Δικαιοσύνης κ .Χαράλαμπο Αθανασίου γραφείο Μυτιλήνης

4) κ. Νικόλαο Σηφουνάκη Βουλευτή  Λέσβου.

 

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες σας καθώς και για τον τρόπο που τόσα χρόνια αδιαφορείτε και ουσιαστικά ΑΚΥΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΡΟΥΣΕΛΛΗ ,της οποίας την διαθήκη κληθήκατε να εκτελέσετε !!!

 Σε βάρος της διαθήκης του θανόντος και καταλύοντας κάθε νομική και ηθική δέσμευση, πρωτίστως όμως νομική ,προχωρήσατε αντίθετα τόσα χρόνια με την βούληση του, κατακρεουργώντας την ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, αφήνοντας την τόσα χρόνια χωρίς την στέγη που όρισε ο διαθέτης και εκμισθώνοντας της !!!!!!

«αντικαθιστώντας»  την θέληση του διαθέτη  ένα ακίνητο ( μετά από αίτηση της ίδιας !!)  από το οποίο και με την αποκρουστική έκφραση δήθεν «νομότυπα!!!!!» γιατί εσείς γνωρίζετε καλά ότι καθόλου νομότυπο δεν ήταν εν αντιθέσει ήταν κραυγαλέα προσχηματικό και άδικο ,τη πετάξατε εντέλει απέξω !!!!

 

Αρχικά ο Δήμος αδιαφόρησε για την τήρηση της διαθήκης όπως και εσείς ο δεύτερος και τρίτος από εσάς που  φέρεστε σαν εκτελεστές διαθήκης,ένα  δικαίωμα προσωποπαγές και ακληρονόμητο βάση του αστικού κώδικα .

Εκτελεστές της διαθήκης του αείμνηστου διαθέτη ήταν ο Χαρίλαος Μητρέλιας και ο Ιωάννης Αλατζάς.

Δεν μας έχετε δηλώσει και δεν έχετε και στην αγωγή σας αναγράψει βάση ποιας δικαστικής απόφασης και πως έχρισαν εσάς  εκτελεστές ;; βάση ποιου νομικού υπόβαθρου όσο αφορά την προσωπική σας εξουσία δράτε;

Ποτέ δεν μας επιδείξατε πως εσείς τους διαδεχτήκατε ;;;; με ποια σειρά και πως ;;

 

Εμείς λοιπόν απαντώντας σε όλα όσα κάνατε τόσα χρόνια για να ακυρώσετε την διαθήκη του Γ .Ρουσέλλη  και για να φρεσκάρουμε  λοιπόν την μνήμη σας σας αναφέρουμε:

1)  ότι η δουλειά σας ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΣ  ως εκτελεστές διαθήκης ήταν μία :

Η εκτέλεση των διατάξεων της διαθήκης και η επιχείρηση κάθε πράξης που είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των διατάξεων του  και φυσικά ευθύνεστε για κάθε ζημία της κληρονομίας και λογοδοτείτε για την διαχείριση σας. Η διαθήκη του Γρηγόρη Ρουσέλλη λοιπόν όπως δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1952 με τα ομόρρυθμα πρακτικά του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης προέβλεπε την κατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης και έλεγε ότι «… σε αυτό το κτίριο ορίζω να κατασκευασθώσι και ανάλογοι χώροι δια να χρησιμοποιώνται δι εκθέσεις  ζωγραφικής οργάνωση ομιλιών, την στέγαση της Χορωδίας Μυτιλήνης»

 Εσείς τόσα χρόνια παρά την ρητή  βούληση του διαθέτη δεν στεγάσατε την χορωδία Μυτιλήνης σε χώρο του Δημοτικού Θεάτρου και κατά την ανακαίνιση αυτού κατά την οποία και βάλατε την πινακίδα «Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης» προφανώς για να τιμήσετε τον ευεργέτη σας παραλείψατε τις διατάξεις της διαθήκης του και πάλι η Χορωδία έμεινε απέξω και χωρίς στέγαση εκεί όπου ο διαθέτης όριζε.

Συνεπώς με τις ενέργειες σας ακυρώσατε την διαθήκη.

2) Στις 11/02/1995 ο τότε πρόεδρος μας πληροφορείται για πρώτη φορά την  υποχρέωση στέγασης της Χορωδίας Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με διαθήκη του

Γ .Ρουσέλλη για λογαριασμό του σωματείου μας ( αλήθεια τόσα χρόνια γιατί κανείς εκτελεστής η αρμόδιος του Δήμου δεν το είχε θέσει υπόψη του ;;;) και υποβάλλει στην περιφερειακή διοίκηση Λέσβου –κτηματική υπηρεσία αίτημα   για να στεγαστεί η Χορωδία σε ακίνητο της κληρονομίας Ρουσέλλη στην οδό Χριστουγέννων 44 -μέχρι τότε δηλαδή η χορωδία στεγαζόταν αλλού, η διαθήκη δεν είχε σε εκείνη ανακοινωθεί και πλήρωνε για την στέγαση της . Με την αίτηση εκείνη ο κ Πίκουλος τόνιζε ότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν απεδέχθη στην κληρονομία και δεν τήρησε τους όρους της διαθήκης  και επειδή οι όροι της διαθήκης δεν έχουν εκπληρωθεί παρακαλούσε να εγκρίνουν την μίσθωση με συμβολικό μίσθωμα ενός ακινήτου για χρόνο ΑΟΡΙΣΤΟ!!!!  .

3)Στις 27/08/1996 αποστέλλεται στην χορωδία το υπό αριθμ πρωτοκόλλου 2729 έγγραφο της κτηματικής υπηρεσίας που εγκρίνει την απευθείας μίσθωση οικήματος για στέγαση της Χορωδίας Μυτιλήνης επί της οδού Χριστουγέννων 44  διότι δεν είχε εκπληρωθεί η διάταξη της τελευταίας βουλήσεως του διαθέτη και γιατί αυτή η εκμίσθωση θα συντελέσει στην υποβοήθηση της ανάπτυξης και του πολιτισμού της πόλης.

Και μάλιστα αντί η στέγαση αυτή να γίνει δωρεάν ( ο διαθέτης δεν επιθυμούσε μίσθωμα  για το Δημοτικό θέατρο –εδώ όριζε η διαθήκη να υπάρχουν και προσιτές τιμές για παραστάσεις πατριωτικών και ηθοπλαστικών έργων!!-)  όρισαν και μηνιαίο μίσθωμα ποσού 25.000 δραχμών για την στέγαση της Χορωδίας πάλι παρά την θέληση του διαθέτη όπερ σε ευρώ μεταφράστηκε σε 73,63 ευρώ!!! Μάλιστα στο εν λόγω έγγραφο υπήρχε μηνιαίο μίσθωμα με την προϋπόθεση να γίνονται εκεί και οι εκθέσεις ζωγραφικής και οι ομιλίες  ΔΗΛΑΔΗ με λίγα λόγια  :

… Και τις εκθέσεις ζωγραφικής και οργάνωση ομιλιών για τις οποίες  ο αείμνηστος διαθέτης είχε ορίσει στην διαθήκη του ότι πρέπει στο δημοτικό θέατρο να δημιουργηθούν ανάλογοι χώροι ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩΣ η ανωτέρω απόφαση όριζε να γίνονται στο χώρο που έδωσε στην Χορωδία στην Χριστουγέννων 44 το έβαλε μάλιστα σαν προϋπόθεση !!!! δηλαδή μετατέθηκε προφανώς εκεί η βούληση του διαθέτη;;

Ήταν λοιπόν ο Δήμος Μυτιλήνης και εκτελεστές της διαθήκης σε πλήρη αρμονία δράσης!!!! για την μη τήρηση της διαθήκης

 

4)Στην ανακαίνιση του Δημοτικού θεάτρου πάλι η στέγαση της Χορωδίας δεν έγινε εκεί και η διαθήκη δεν εφαρμόστηκε από εσάς και όχι μόνο αυτό αλλά προχωρήσατε σε ΑΓΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ!

Κάνατε οι εκτελεστές της διαθήκης !!!! ΑΓΩΓΗ στην Χορωδία (που δεν φροντίσατε ως οφείλατε να στεγάσατε ως οφείλατε εκεί που έπρεπε και δωρεάν ) για να την αποβάλλετε από το μίσθιο που σαν «ξεροκόμματο» της πετάξατε και μετά την δική της αίτηση !!!! και εκμεταλλευόμενοι σαφώς την βούληση του διαθέτη που δεν πραγματώθηκε την υποχρεώσατε να υπογράψει τη αποβολή από το μίσθιο στο 57/2013 πρακτικό δημόσιας συνεδρίασης του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης  με καταλυτική ημερομηνία  αποχώρησης της στις 15/03/2014.

Ως εκτελεστές της διαθήκης ενώ αποφασίζει η κτηματική υπηρεσία της απευθείας μίσθωση οικήματος για τη στέγαση της Χορωδίας στην Χριστουγέννων 44 διότι δεν έχει εκπληρωθεί η διάταξη της τελευταίας βουλήσεως του διαθέτη ξαφνικά με αγωγή αποβολής και ισχυριζόμενοι ότι ήταν άκυρη η μίσθωση αυτή ως αορίστου χρόνου ( η μίσθωση που εσείς αποφασίσατε ) την πετάξατε έξω παρά το γεγονός ότι δεν  είχε αρθεί η εγκριτική πράξη και χωρίς να φροντίσετε ως οφείλατε  για την εγκατάσταση της χορωδίας προηγουμένως !!!

Φυσικά τόσα χρόνια οι εκτελεστές δεν κάνατε κάτι εναντίον του Δήμου για να στεγαστεί η Χορωδία όπως είχε ο διαθέτης ορίσει δηλαδή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης – όμως για την αποβολή υπογράψατε πρώτοι την εκπαραθύρωση της !

Γνωρίζετε ότι :Η παραβίαση της διαθήκης είναι παράνομη πράξη.

Αυτή την εξουσία κατάλυσης της βούλησης του ποιος σας την έδωσε;;;;

Ποιος μάλιστα την έχρισε νομότυπη;;

Και σαν ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ!!!!!!!!!!!

Μετά τις 16/03/2014 εφαρμόζοντας τον δικό σας παράνομο νόμο και κατακρεουργώντας πλέον και την εικαζόμενη βούληση του διαθέτη γιατί την αληθινή την έχετε ξεχάσει από το 1952 ΠΕΤΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΞΩ!!!! ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 27/10/2014!!!! Με την ιδιότητα κύριοι ο δεύτερος και τρίτος από εσάς των εκτελεστών της διαθήκης του Γ Ρουσέλλη.Δεν μιλάμε δε για τον Δήμο αυτός εμφανίζεται ανύπαρκτος!

Εκτός του ότι ακυρώσατε την διαθήκη με πρόθεση μήπως θέλετε να πείτε ποιόν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε με την ιδιότητα πάντα των εκτελεστών της διαθήκης του Ρουσέλλη ;;γιατί για άλλον δεν προέβλεπε στέγαση ο διαθέτης ;;; και μάλιστα στο Δημοτικό Θέατρο παρά μόνο για το σωματείο μας αποδίδοντας τιμή ουσιαστικά στην πολιτιστική του δράση.

Μήπως επίσης θέλετε να δηλώσετε βάση ποιάς διάταξης της διαθήκης που ακυρώσατε προβλεπόταν η στέγαση για από τον Δήμο Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο καλοκαιρινού καφενείου με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και είσπραξη μισθώματος ενώ από όλη αυτή την ιστορία του Δημοτικού θεάτρου ΠΑΡΑΛΕΙΦΘΗΚΕ  !!!! Η ΣΤΈΓΑΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ 66  ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ;;;

Γιατί «μεταφέρατε εν συγχορδία» όλοι εσείς μαζί  την βούληση του διαθέτη και στεγάσατε τη Χορωδία στην Χριστουγέννων 44 και μετά με δικαιολογίες ( ψάξατε αλήθεια πολύ για να βρείτε « πάτημα» και κάνοντας την αγωγή ότι  η μίσθωση αορίστου χρόνου που εσείς εγκρίνατε και αποφασίσατε είναι άκυρη!!!!!)  της πήρατε πίσω την στέγαση της;;; ανάλγητα ;

Επειδή οι ενέργειες σας δεν είναι νομότυπες αλλά παρανόμως παραβιάσατε και μάλιστα ακυρώσατε την θέληση του διαθέτη τόσα χρόνια τώρα και κατ εξακολούθηση.

Επειδή δεν στεγάσατε μέχρι τώρα ως η διαθήκη όριζε το σωματείο μας στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ούτε φροντίσατε να δημιουργήσετε χώρο για την στέγαση αυτής με την ανακαίνιση του ούτε φροντίσατε για την εκτέλεση της διαθήκης

Επειδή πρέπει να εκτελεστεί η διαθήκη

Επειδή σε κάθε άλλη περίπτωση θα λογοδοτήσετε σε ποινικά και αστικά δικαστήρια για τις πράξεις σας

Επειδή κοινοποιήσατε και έκθεση αποβολής μας από το ακίνητο της Χριστουγέννων 44  την με αριθμό 2330 της 27/10/2014  έκθεση αποβολής και εγκατάστασης παραλείποντας στην καταγραφή και αναλυτικά πολλά από τα πράγματα που υπάρχουν στο κτίριο αυτό και είναι ιδιοκτησία της Χορωδίας

Επειδή στο ακίνητο αυτό  υπάρχει μέσα  66 ετών πολιτιστική μνήμη της πόλης μας εκδηλώσεις ,αρχεία, μουσικά όργανα μεγάλης αξίας ,παρτιτούρες, χειροποίητε ς αφίσες με ιστορική πολιτιστική απεικόνιση των εποχών , κείμενα θεατρικών έργων και μουσικά έργα, πίνακες ζωγραφικής μεγάλης αξίας ,σκηνικά ,μακέτες ,κουστούμια θεατρικά υλικοτεχνική υποδομή για κάθε είδους θεατρική παράσταση ΕΝΑ ΑΠΑΥΓΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Επειδή όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι του νησιού μας η παροικία μας οι βουλευτές μας διαμαρτύρονται έντονα και εσείς κωφεύετε και συνεχίζεται το « θεάρεστο έργο σας» και την ανταλλαγή ευθυνών εκατέρωθεν.

Επειδή από τον Ιανουάριο του 2014 είχαμε με αναφορά διαμαρτυρηθεί στην προηγούμενη δημαρχιακή αρχή και εισπράξαμε την αποβολή μας.

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ!!!! Είναι δε αστεία η πρόφαση που βρήκατε για να μας αποβάλλετε, το πώς πρωτοστατήσατε σε μια αποβολή  με τι σαθρά πατήματα!!

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΕΝΤΟΣ 10 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΨΕΩΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ

ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΡΟΥΣΕΛΛΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ  ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ.

Να στεγάσετε το σωματείο μας σε χώρο του Δημοτικού Θεάτρου μας ως ο διαθέτης ρητά όριζε  ΚΑΙ

Να μας επιδείξετε άμεσα τα διαδικαστικά σας έγγραφα βάση των οποίων έχετε χριστεί εκτελεστές της διαθήκης του Γρηγορίου Ρουσέλλη και εφαρμοστές της βούλησης του και προχωρήσατε σε όλες τις ανωτέρω ενέργειες

ΑΛΛΩΣ

Θα απευθυνθούμε σε κάθε αρμόδιο πολιτικό και ποινικό δικαστήριο για την ικανοποίηση του δικαίου μας και την επίδειξη των νομιμοποιητικών σας εγγράφων  .

 

Αντίκλητη μας και πληρεξούσια δικηγόρο μας διορίζουμε την ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ,ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΚΤΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 15 ΠΕΡΑΙΑΣ 6ος όροφος ΤΗΛ 210/5818729-5818993 ΚΑΙ 6945268522.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νομιμως την παρούσα προς εκείνους που απευθύνεται για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας της στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει

 

Πειραιάς 14/11/2014

 

Η πληρεξούσια δικηγόρος

ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο