Εξόντωση της ΑΕΛΚ και του ΑΙΟ από το Δήμο Λέσβου για την παραχώρηση του Ταρλά (ΒΙΝΤΕΟ)

dimos-aelk-aio

Οι τοπικοί μας άρχοντες εκεί στο Δήμο Λέσβου δεν πάνε καθόλου καλά…

Διαβάσαμε τα οικονομικά ανταλλάγματα που ζητάει ο Δήμος Λέσβου από την Καλλονή και τον Αιολικό για να τους παραχωρεί το Εθνικό Στάδιο Μυτιλήνης και φρίξαμε !!!

Στην ουσία θέλουν να εξοντώσουν οικονομικά τις δύο ομάδες της Λέσβου…

15% από τις εισπράξεις των εισιτηρίων με μίνιμουμ 5.000 ευρώ για την Καλλονή και 2.000 για τον Αιολικό !!!

15% από τις εισπράξεις από την πώληση των καρτών διαρκείας…

15% από τις διαφημίσεις 

Ποσοστά ακόμα και από τις πωλήσεις αναμνηστικών που πουλάνε οι ομάδες για να ενισχυθούν οικονομικά !!!

Ακόμα κι αν είναι τιμωρημένες οι ομάδες και δεν θα έχουν κόσμο θα πρέπει να πληρώνουν…

Στην ουσία η Καλλονή καλείται σε κάθε αγώνα της να δίνει 5.000 ευρώ…

Αφού οι θέσεις που έχει ο Ταρλάς είναι περίπου 2.800 θα πρέπει να γεμίζει πάντα για να είναι σχεδόν ίσο το 15% με τις 5.000…

Μιλάμε δηλαδή για χαράτσι κανονικό…

Αν φανταστεί κανείς ότι η ομάδα της Λέσβου έδινε σχεδόν τα ίδια όταν χρησιμοποιούσε τον ναό του Ελληνικού Αθλητισμού το Ολυμπιακό Στάδιο καταλαβαίνετε τι “ρούφηγμα” θα κάνει ο Δήμος Λέσβου από τις δύο ομάδες του νησιού μας.

Καλά δεν ντρέπεται κανείς τους;

Δεν έχει κανείς λίγη τσίπα επάνω τους;

Ρώτησαν τους άλλους Δήμους που παραχωρούν τα Δημοτικά Στάδια στις ομάδες της περιοχής τους τι ανταλλάγματα παίρνουν;

Αντί να βοηθήσουν τις ομάδες του τόπου μας που προβάλλουν το νησί μας και προσφέρουν στην ανάπτυξή του προσπαθούν να τις εξοντώσουν;

Δες τε ρε μάγκες της δεκάρας το διαφημιστικό που παίζει η NOVA…

Και πείτε μας…

Πόσο πρέπει να πληρώσει ο Δήμος Λέσβου για τη διαφήμιση που γίνεται για τον τόπο μας;

Ένα καταπληκτικό σποτάκι που το βλέπει καθημερινά όλη η Ελλάδα και όχι μόνο…

Αύριο ίσως να παίζει και για τον Αιολικό…

Σταθείτε δίπλα στις ομάδες μας…

Μην τους κόβετε τα φτερά…

Ξυπνήστε επί τέλους…

Άιντε…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΥΜΝΕΙ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΣΒΟ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ…

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΡΛΑ

H «Π.Α.Ε ΑΕΛΚ», όσο και ο «Αιολικός», υποχρεούνται να καταβάλλουν στο ΝΠΔΔ, ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση της χρήσης του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης,

α) μετά την τέλεση κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα, ποσό που θα αντιστοιχεί σε ποσοστό 15% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων που θα έχουν κοπεί στον αγώνα αυτό. Συμφωνείται δε ρητώς, ότι το ποσό που θα καταβάλλεται στο ΝΠΔΔ, δεν θα είναι κατώτερο του ποσού των πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000€) για την «ΠΑΕ ΑΕΛΚ» και δύο χιλιάδων ευρώ (2.000€ για τον «Αιολικό», ακόμη και εάν ξεπερνά το ποσοστό του 15% του ποσού από την πώληση των εισιτηρίων. Το ίδιο ελάχιστο ποσό, θα καταβάλλεται στο ΝΠΔΔ ακόμη και εάν υπάρχει τιμωρία της έδρας και ο ποδοσφαιρικός αγώνας πρόκειται να δοθεί κεκλεισμένων των θυρών.

β) ποσοστό 15% των συνολικών εισπράξεων από την πώληση καρτών διαρκείας, για την ποδοσφαιρική σεζόν 2014 – 2015 και

γ) ποσοστό 15% επί των δικαιωμάτων που θα τους καταβάλλονται σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα, για την χρήση διαφημιστικών πινακίδων εντός του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.

Προς διασφάλιση των ανωτέρω, εντεταλμένος και εξουσιοδοτημένος υπάλληλος ή εκπρόσωπος του ΝΠΔΔ ή του Δήμου Λέσβου, θα παραβρίσκεται στα εκδοτήρια εισιτηρίων για κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, από την έναρξη λειτουργίας τους έως και το κλείσιμό τους, οπότε και θα εισπράττει το αναλογούν ποσό εκ της πώλησης των εισιτηρίων.

Παράλληλα, η «Π.Α.Ε ΑΕΛΚ» και ο «Αιολικός», υποχρεούνται έως …………………………..να δώσουν στο ΝΠΔΔ, πλήρη κατάσταση των εισιτηρίων διαρκείας που πωλήθηκαν για την σεζόν 2014 – 2015, καταβάλλοντας και το ανάλογο ποσοστό.

Ως προς τις διαφημιστικές πινακίδες, τόσο η «Π.Α.Ε ΑΕΛΚ», όσο και ο «Αιολικός», οφείλουν ανά μήνα και έως το τέλος της σεζόν, να δίνουν πλήρη στοιχεία των συμβολαίων – συμφωνητικών και των εισπράξεών τους από αυτές, καταβάλλοντας το αναλογούν ποσό. Το ΝΠΔΔ έχει το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή, να ζητήσει από τις αφετέρου συμβαλλόμενες, κάθε στοιχείο αναφορικά με τις εισπράξεις από την χρήση διαφημιστικών πινακίδων εντός του Δημοτικού Σταδίου. Επίσης απαγορεύεται άνευ συγκατάθεσης, η δωρεάν προβολή οιουδήποτε διαφημιζόμενου, ακόμη και κοινωφελών ιδρυμάτων, μέσω διαφημιστικών πινακίδων ή με οιονδήποτε άλλο τρόπο εντός του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.

 

4. Η «Π.Α.Ε ΑΕΛΚ», αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη φύλαξης του αγωνιστικού χώρου και των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, κατά την διάρκεια διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων Πρωταθλήματος Superleague και Κυπέλλου ΕΠΟ, ενώ αντίστοιχη ευθύνη αναλαμβάνει και ο «Αιολικός», κατά την διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Σε περίπτωση δε φθορών ή καταστροφών του αγωνιστικού χώρου ή εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου, στα πλαίσια διεξαγωγής των ως άνω ποδοσφαιρικών αγώνων, η Π.Α.Ε ΑΕΛΚ ευθύνεται αποκλειστικά για την αποκατάσταση των φθορών αυτών, ανεξαρτήτως υπαιτιότητάς της.

 

5. Σε περίπτωση που οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της «Π.Α.Ε ΑΕΛΚ» και του «Αιολικού», έχουν οριστεί να διεξαχθούν στην Μυτιλήνη την ίδια ημέρα ή σε διάστημα 2 ημερών μεταξύ τους, προτεραιότητα έχει η «Π.Α.Ε ΑΕΛΚ». Σε αυτή την περίπτωση ο «Αιολικός» θα πρέπει να χρησιμοποιήσει άλλο γήπεδο για την διεξαγωγή του προγραμματισμένου αγώνα Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Επιπλέον, συμφωνείται ρητώς, ότι χώροι και εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, οι οποίοι προορίζονται αποκλειστικά και μόνον για χρήση κατά τους αγώνες Πρωταθλήματος Superleague, (ενδεικτικά αναφέρονται τα δημοσιογραφικά θεωρία, ο χώρος διεξαγωγής αντιντόπινγκ κοντρόλ ……………..), θα χρησιμοποιούνται μόνον από την «Π.Α.Ε ΑΕΛΚ». Το ΝΠΔΔ και ο Δήμος Λέσβου, αναλαμβάνουν την υποχρέωση, να διαθέτουν προσωπικό, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με την φύλαξη των χώρων αυτών, απαγορεύοντας την χρήση τους σε οιονδήποτε τρίτο. Η φύλαξη των χώρων αυτών από το ΝΠΔΔ θα γίνεται κατά το διάστημα που δεν θα διεξάγονται αγώνες της «Π.Α.Ε ΑΕΛΚ», στην διάρκεια των οποίων η ευθύνη φύλαξης βαραίνει την ίδια.

 

7. Η εκμίσθωση και παραχώρηση της χρήσης του κυλικείου που βρίσκεται εντός του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του ΝΠΔΔ και του Δήμου Λέσβου.

Οι αφετέρου συμβαλλόμενοι δύνανται να ζητήσουν να τους παραχωρηθεί χώρος εντός του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, στον οποίο θα δύνανται να εκθέσουν προς πώληση γνήσια προϊόντα της ομάδας τους. Στην περίπτωση αυτή θα συναφθεί χωριστή σύμβαση, με ειδικότερους όρους και συμφωνίες. Σε περίπτωση μη συνάψεως τέτοιας συμβάσεως, απαγορεύεται ρητώς στους αφετέρου συμβαλλόμενους να πωλούν εντός του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, προϊόντα της ομάδας τους.

Επίσης, με ευθύνη των αφετέρου συμβαλλομένων, απαγορεύεται ρητώς κατά την διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων, να εισέρχονται εντός του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, μικροπωλητές εμπορευόμενοι προϊόντα φέροντα τα διακριτικά ποδοσφαιρικών ομάδων γνήσια ή απομιμήσεις.

 

8. Όλα τα αθλητικά σωματεία της Λέσβου, που επιθυμούν να κάνουν χρήση του στίβου και των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, πλην του χλοοτάπητα, για την εκγύμναση των αθλητών τους, θα μπορούνε να το κάνουν πλην των ημερών κατά τις οποίες θα διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Επίσης ο στίβος του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, δύναται να χρησιμοποιηθεί και για σχολικούς αγώνες.

 

9. Ρητώς προβλέπεται, ότι σε περίπτωση που το παραχωρών την χρήση του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης ΝΠΔΔ, παυθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ή οι αρμοδιότητές του σχετικά με το γήπεδο μεταφερθούν στον Δήμο Λέσβου, τότε στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του αναφορικά με την παρούσα υπεισέρχεται είτε ο Δήμος Λέσβου, είτε νεοσυσταθέν ΝΠΔΔ του Δήμου Λέσβου, με αρμοδιότητα σε θέματα αθλητισμού.

    Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

                                                                Παιδείας- Πολιτισμού & Αθλητισμού

Δήμου Λέσβου   Κωνσταντίνος  Αστυρακάκης

Σχετικές δημοσιεύσεις

3 Άποψη για τα “Εξόντωση της ΑΕΛΚ και του ΑΙΟ από το Δήμο Λέσβου για την παραχώρηση του Ταρλά (ΒΙΝΤΕΟ)”

 1. ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΪΡΗΣ

  O “ΤΑΡΛΑΣ” είναι δημοτικό στάδιο και ανήκει σε όλο τον Λεσβιακό αθλητισμό και εφόσον την ευθύνη συντήρησης και λειτουργίας θα την έχει ο Δήμος Λέσβου είναι λογικό τα επαγγελματικά σωματεία και οι ανώνυμες εταιρείες ΠΑΕ να καταβάλουν το σχετικό αντίτιμο.

  1. nms

   Μάλλον δεν διαβάσατε καλά τους όρους της παραχώρησης… Και μάλλον δεν ξέρετε ποιος πληρώνει μέχρι τώρα τη συντήρησή του… Και μάλλον δεν ξέρετε τι πληρώνουν οι άλλες ομάδες που φιλοξενούνται στα Δημοτικά και Εθνικά Στάδια και γήπεδα…

 2. giannis

  αντι να ειμαστε εννομενοι για το καλο του τοπου. ο ενας να φαει τον αλλον . γι αυτο μας λενε κασμεδες. συνχαρητηρια !!!

Αφήστε ένα σχόλιο