Εξαρθρώθηκε και δεύτερο κύκλωμα που διέθετε πλαστά έγγραφα στη Μυτιλήνη

metanastes-plasta-egrafa-2

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που κατάρτιζε και διέθετε πλαστά υπηρεσιακά έγγραφα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς στη Μυτιλήνη

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα, μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης

Οι δράστες πουλούσαν τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση και παραμονή τους στη χώρα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, -42- πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα

Εξαρθρώθηκε, σήμερα (03-12-2015) το μεσημέρι στη Μυτιλήνη, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας κατάρτιζαν πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία διέθεταν σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης (23χρονος υπήκοος Αφγανιστάν) και τρία (3) μέλη του κυκλώματος (υπήκοοι Πακιστάν), ηλικίας 19, 22 και 27 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως διακριβώθηκε, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κατάρτιση πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και την περαιτέρω διάθεσή τους, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη κίνηση και διαμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Αναλυτικότερα, ο 23χρονος αρχηγός της οργάνωσης, από κοινού με τα άλλα τρία μέλη του κυκλώματος, κατάρτιζαν, σε οικία όπου διέμεναν στη Μυτιλήνη, αντίγραφα γνησίων υπηρεσιακών σημειωμάτων αστυνομικών Αρχών, χρησιμοποιώντας μη αυθεντική σφραγίδα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σαράντα δύο (42) πλαστογραφημένα υπηρεσιακά σημειώματα τα οποία φέρεται να έχουν εκδοθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

48 Άποψη για τα “Εξαρθρώθηκε και δεύτερο κύκλωμα που διέθετε πλαστά έγγραφα στη Μυτιλήνη”

Αφήστε ένα σχόλιο