Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος δουλεμπόρων στη Λέσβο !!!

silipsi-arxeio

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ακόμα, μεγάλη επιχείρηση των αρχών ασφαλείας στη Λέσβο, για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος δουλεμπόρων, οι οποίοι δρούσαν στη Μυτιλήνη και διακινούσαν με πλαστά έγγραφα μετανάστες, έναντι αδράς αμοιβής.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο εντοπισμός του κυκλώματος έγινε από κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τα οποία βρέθηκαν εδώ μάλλον για θέματα έρευνας τζιχαντιστών και στην πορεία των ερευνών, εντόπισαν το παράνομο αυτό κύκλωμα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι άνδρες της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, έκαναν έφοδο σε δύο σπίτια στη Μυτιλήνη, όπου διέμεναν αλλοδαποί.

Συνέλαβαν περισσότερα από 15 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διέυθυνση Λέσβου, όπου κρατούνται και ανακρίνονται.

Το κύκλωμα εκμεταλλευόταν μετανάστες, προκειμένου να τους δώσουν άμεσα το χαρτί καταγραφής και ταυτοποίησης, που κανονικά εκδίδει η αστυνομία, αντί του ποσού των 500 ευρώ.

Οι αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι διακινούσαν μεγάλο αριθμό μεταναστών ημερησίως, αποκομίζοντας κέρδη μαμούθ, έως και 3.000.000 ευρώ το μήνα !!!

Είχαν στη διάθεσή τους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, με την οποία έβγαζαν φωτογραφίες των μεταναστών και πλαστή σφραγίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, για την έκδοση του εγγράφου καταγραφής και ταυτοποίησης..

Με το  χαρτί αυτό, το οποίο φυσικά ήταν πλαστό, πήγαιναν σε συγκεκριμένο τουριστικό πρακτορείο, το οποίο τους εξέδιδε εισιτήρια για τα πλοία της γραμμής προς Πειραιά και Καβάλα.

Η επιχείρηση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστεί ο εγκέφαλος του κυκλώματος, ενώ αύριο το πρωί, όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

81 Άποψη για τα “Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος δουλεμπόρων στη Λέσβο !!!”

Αφήστε ένα σχόλιο