Εντυπωσιακές εικόνες από τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Χίο !!! Αναπαράσταση της βάπτισης του Ιησού (ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο λιμάνι της Χίου. Ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο παρουσία του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Νότη Μηταράκη, του Βουλευτή Χίου του Σύριζα Ανδρέα Μιχαηλίδη, του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και των λοιπών αρχών του τόπου. Για το Σταυρό έπεσαν στο λιμάνι 20 κολυμβητές.

Εντυπωσιακή αναπαράσταση της βαπτίσεως του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη Ποταμό στη Χίο.

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και μοναδικό στη χώρα μας έθιμο πραγματοποιείται ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου.

Πρόκειται για την αναπαράσταση της βαπτίσεως του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη Ποταμό. Την παραμονή των Θεοφανείων οι ενορίτες του Αγίου Γεωργίου συγκεντρώνονται στο Ναό και στολίζουν την εικόνα της Βαπτίσεως από το δάπεδο μέχρι τον τρούλο του Ναού, με μυρσινιές και τα ξακουστά χιώτικα μανταρίνια, αναπαριστώντας έτσι τη Βάπτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό.

Το μοναδικό αυτό έθιμο χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα όπου το έφερε από τα Ιεροσόλυμα στον Άγιο Γεώργιο Βροντάδου ο Ιερομόναχος Γερμανός Λίμας, ο οποίος διετέλεσε εφημέριος του Ναού. Το έθιμο συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας από μικρούς και μεγάλους ενορίτες του Αγίου Γεωργίου.

Konstantinos Mil. Anagnostou
Photographer & Cinematographer
www.chiosphotos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο