ΕΝΚΑΛ – 26 χρόνια δράσης και παρουσίας μας στο πλευρό του Λέσβιου Καταναλωτή

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Καβέτσου και Ξενοφώντος 2, 81100 Μυτιλήνη, Τηλ.- Fax: 2251025738
CONSUMERS’ ASSOCIATION OF LESVOS
Kavetsou & Xenofontos 2, Mytilene 81100 Tel. – Fax.: 2251025738

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φίλοι Καταναλωτές,

Κλείσαμε είκοσι έξη χρόνια δράσης και παρουσίας μας στο πλευρό του Λέσβιου Καταναλωτή.
Είκοσι έξη χρόνια τώρα προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών για βοήθεια. στα προσωπικά ζητήματα που αφορούν κακές πρακτικές της αγοράς, να είμαστε παρόντες στα θέματα που αφορούν την λειτουργία της τοπικής Αγοράς. Είκοσι έξη χρόνια δίνουμε ένα συνεχή αγώνα να περιορίσουμε τις στρεβλώσεις αλλά και να παίξουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ρόλο στην προάσπιση των συμφερόντων του καταναλωτή απέναντι στην πολιτεία αλλά και στους άλλους παράγοντες της αγοράς. Πιστεύουμε ότι βάζοντας πολύ κουράγιο και κόπο έχουμε καταφέρει πολλά ως τώρα.
Είναι αλήθεια πως η σημερινή πραγματικότητα απέχει πολύ από τις αρχές του αιώνα και πως το ενδιαφέρον των πολιτών για κοινωνικούς αγώνες δεν είναι στην ίδια ένταση με εκείνων των χρόνων της ίδρυσης μας. Οι προτεραιότητες των σημερινών νοικοκυριών επισκιάζονται από την ανάγκη επιβίωσης και την κοινωνική ανασφάλεια μέσα σε ένα αυστηρά περιοριστικό οικονομικό περιβάλλον. Το καταναλωτικό μοντέλο έχει αλλάξει οι ενώσεις καταναλωτών συρρικνώνονται. Κάποιες όμως επιμένουμε να λειτουργούμε και να προσφέρουμε μέσα από την εθελοντική δράση μας όσα μπορούμε. Το κράτος εδώ και αρκετά χρόνια έχει κόψει τους διαύλους επικοινωνίας με το καταναλωτικό κίνημα.
Τι κάνουμε εμείς: Επιμένουμε .Επιμένουμε να λειτουργούμε στο πλευρό του καταναλωτή, Αντιλαμβανόμαστε ως υποχρέωση την ανάγκη να υπάρχουμε, δίνοντας τη δυνατότητα άσκησης παρέμβασης, όπου είναι δυνατόν, προωθώντας τα συμφέροντα του πολίτη- καταναλωτή, τον υγιή ανταγωνισμό. Οι παρεμβάσεις μας σε θέματα υπερχρεωμένων νοικοκυριών, η συμμετοχή μας στη Δημοτική Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού για εύρεση συμβιβαστικών λύσεων σε οικονομικές διαφορές, η διαχείριση εκατοντάδων περιπτώσεων στρεβλής πρακτικής σε βάρος του καταναλωτή που έφταναν σ’ εμάς, οι προτάσεις μας στην κεντρική διοίκηση της πολιτείας, οι ομιλίες στα σχολεία του νησιού, οι παρεμβάσεις μας στους τοπικούς φορείς και όργανα είναι οι δράσεις μας, η ιστορία της ΕΝ.ΚΑ.Λ. Αυτά εδραιώνουν την πεποίθησή μας για την ανάγκη ύπαρξης ισχυρής και ανανεωμένης καταναλωτικής οργάνωσης στο νησί μας.
Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση είκοσι τεσσάρων χρόνων δράσης μας από την κοινωνία; Όχι. Είμαστε ικανοποιημένοι από την σημερινή μας δράση ; Όχι.
Πρέπει όμως να συνεχίσουμε. Κάποιοι από εμάς είμαστε στο Δ.Σ. από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ΕΝ.ΚΑ.Λ. Υπάρχει ανάγκη εμπλουτισμού του Δ.Σ. με νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες. Χωρίς αυτή την ανανέωση καιροφυλακτεί ο εκφυλισμός. Ευθύνη και συμφέρον του Λέσβιου καταναλωτή είναι να αποτρέψει ένα τέτοιο ζοφερό ενδεχόμενο.
Γι’ αυτό καλούμε το Λεσβιακό καταναλωτικό κοινό να πλαισιώσει την ΕΝ.ΚΑ.Λ. με την παρουσία του. Εκτιμούμε ότι οι εκλογές, αυτές έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία και καλούμε όλους όσοι επιθυμούν και ενδιαφέρονται να στηρίξουν την συνέχιση της προσπάθειας να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης της νέας διοίκησης της ΕΝ.ΚΑ.Λ.
Καλείστε λοιπόν όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα γίνει στις 16 Μαΐου στις 7.00 μ.μ στο Γραφείο της Ένωσης Καταναλωτών Λέσβου ,Πλατεία Μυρογιάννη, Εργατικές Πολυκατοικίες Χρυσομαλλούσας, Μυτιλήνη
Για δηλώσεις συμμετοχής στο ενιαίο ψηφοδέλτιο απευθυνθείτε στην ένωση Τηλ2251025738 η στην Πρόεδρο της Ένωσης Ελένη Μαυρομμάτη τηλ. 6936527665 το αργότερο έως τις 9 Μαίου 2022 τις 8μμ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝ.ΚΑ.Λ. καλεί τα μέλη της Ένωσης να παρευρεθούν στις 16 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7η μμ. στο Γραφείο της Ένωσης Καταναλωτών Λέσβου, που βρίσκεται στην Πλατεία Μυρογιάννη, Εργατικές Κατοικίες Χρυσομαλλούσας, Μυτιλήνη , όπου θα πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευσή της, με τα παρακάτω θέματα :
1. Απολογισμός δράσης Δ.Σ .2021
2. Προγραμματισμός δράσης Δ.Σ. 2022
3. Οικονομικός Απολογισμός του 2021 και Προϋπολογισμός του 2022.
4. Εκλογές νέων μελών του Δ.Σ, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία.

Μυτιλήνη, Μάιος 2022
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο