Ενημέρωση της Αστυνομίας για θέματα τροχαίας και λειτουργίας καταστημάτων…

astynomiki-enimerosi

Ενημέρωση για θέματα τροχονομικής τάξης  και την λειτουργία καταστημάτων εστίασης  και υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τους:

Διευθυντή Τάξης  Παναγιώτη Βάλεση,Διοικητή  Τμ. Τροχαίας Κων/τίνο Μάντζιο  και Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος  κ. Μπριλάκη. Παρόν στην ενημέρωση ήταν και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας Περιφ. Β. Αιγαίου κ. Βερβέρης.

 

Α.  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Στη δικαιοδοσία των Αστυνομικών  Υπηρεσιών πέρασε από τους Δήμους που είχαν την αρμοδιότητα μέχρι τώρα,  η  τήρηση  και εφαρμογή του νόμου  που ορίζει το κλείσιμο και σφράγιση των καταστημάτων  υγειονομικού ενδιαφέροντος  μετά από  τρεις μηνύσεις  για λόγους παράβασης  σε  σχέση με τη μουσική  και την  άδεια του καταστήματος.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες είναι  πλέον υποχρεωμένες να προβαίνουν στην σφράγιση του καταστήματος  εντός πέντε ημερών από την κατάθεση της τρίτης  μήνυσης .

Στο ίδιο διάστημα ο καταστηματάρχης  έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα  να εκφράσει τις αντιρρήσεις του.

Ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του ο επιχειρηματίας πριν  κλείσει το κατάστημα του για διάστημα  δέκα ημερών που ορίζει ο νόμος είναι ασφυκτικό και δεν μπορεί να γίνει σε άλλη χρονική περίοδο,  όπως μέχρι τώρα επί του πρακτέου συνήθως γινόταν  και μετά από συνεννόηση του επιχειρηματία με  την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Β. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ  ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

Εν όψει της τουριστικής σαιζόν  και του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που  εκτιμάται ότι θα δεχθεί η Λέσβος,  οι υπηρεσίες Τροχαίας  έχει ξεκινήσει ήδη εντατικούς προληπτικούς  ελέγχους  και  την επιβολή αυστηρών Διοικητικών  προστίμων  στους  κάθε είδους  παραβάτες  οδηγούς και  ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων.

Ιδιαίτερα και όσον αφορά στην περίπτωση   που δεν διαθέτει   Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο   ο οδηγός/ιδιοκτήτης  ΙΧ,  θα πρέπει να   γνωρίζει ότι  τα περιπολικά αστυνομικά οχήματα είναι πλέον εξοπλισμένα με  Η/Υ  που  συνδέεται  με   κεντρικό σέρβερ και  δίνει  άμεσα στοιχεία  όλων των συναρμόδιων υπουργείων ,  για το εάν έχει γίνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο και πότε, για το εάν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας , την κατάσταση του αυτοκινήτου ( ΚΤΕΟ) κλπ.

Σύμφωνα με τον νέο Διοικητή Τμ. Τροχαίας  Μυτιλήνης    κ.Μάντζο ,  στο επόμενο διάστημα πρόκειται  να αναληφθούν δράσεις  για την βελτίωση της οδηγικής  συμπεριφοράς των  Μυτιληνιών , με ποιο αυστηρή αντιμετώπιση στο θέμα  του «κράνους» και της «ζώνης  ασφαλείας» εντός πόλης,  τους  επικίνδυνους  ελιγμούς  και τις  επικίνδυνες παραβάσεις  προσπέρασης κλπ.

Έμφαση θα δοθεί και στην τήρηση  και εφαρμογή των  αποφάσεων της Επιτροπής    Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λέσβου   και αφορά την πεζοδρόμηση των δύο  οδών,   Ερμού και  Κομνηνάκη και  την απαγόρευση της  κυκλοφορίας  οχημάτων επί  24ώρου.

Οι οδηγοί θα  πρέπει να γνωρίζουν ότι  η διέλευση από την οδό Ερμού καθ’ όλο το 24ωρο θα  πληρώνεται με  υψηλά και  τσουχτερά  πρόστιμα που θα  επιβάλλονται.  Το ίδιο και στην οδό  Κομνηνάκη.

Οι πολίτες  οδηγοί και  ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να έχουν επίσης υπ’ όψη ότι:  Σε περίπτωση που λάβουν  κλήση- παράβασης  θα έχουν το δικαίωμα  εντός  τριών ημερών να  υποβάλλουν την ένστασή  τους στην υπηρεσία  Τροχαίας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Ενημέρωση της Αστυνομίας για θέματα τροχαίας και λειτουργίας καταστημάτων…”

  1. στρατης

    τροχονομο θα δουμε στην καβετσου που δεν κυκλοφορης ουτε στο πεζοδρομιο

Αφήστε ένα σχόλιο