Ενεργοποίηση προγράμματος του ΕΣΠΑ για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας

kakopoiisi-ginaikon-espa

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ενεργοποίησε τις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2α του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Β. Αιγαίου 2014-2020.

Η εν λόγω ενεργοποίηση αφορά:

-Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών    θυμάτων βίας.

-Λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας.

Η παρούσα πρόσκληση ενεργοποιείται  στο πλαίσιο της υποστήριξης των εν λόγω υφιστάμενων κέντρων, προκείμενου να συνεχίσουν να παράσχουν βελτιωμένες και στοχευμένες δράσεις στους ωφελούμενους από τις δομές αυτές και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,1 εκ ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε ότι «τα Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης καθώς και ο ξενώνας φιλοξενίας, υλοποιούν ένα σημαντικό κοινωνικό έργο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και γι’ αυτό αποτελεί επιλογή μας η στήριξη τέτοιων δομών.

Δομές που στα χρόνια έχουν επιδείξει μεγάλο έργο, με σεβασμό σε ιδιαίτερα κοινωνικά ζητήματα, όπως αυτό της στήριξης κακοποιημένων γυναικών.

Το πρόγραμμα της Περιόδου 2014-2020 και οι συγχρηματοδοτούμενοι πόροι τόσο σε αυτές τις δομές, όσο και σε άλλες περιπτώσεις, θα συνεχίσουν να παράσχουν στήριξη σε φορείς που δίνουν απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

14 Άποψη για τα “Ενεργοποίηση προγράμματος του ΕΣΠΑ για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας”

Αφήστε ένα σχόλιο