Ενδιαφέρον της Κίνας για προμήθεια παρθένου ελαιόλαδου της Λέσβου

elaiolado

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Αδαμίδης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου κ. Ευστράτιος Κύτελης ενημερώνουν όλους τους εμπλεκόμενους με την παραγωγή, τυποποίηση, διακίνηση και εμπορία ελαιολάδου στη Λέσβο, ότι έχει εκφραστεί ζήτηση extra παρθένου ελαιολάδου της Λέσβου από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, ως απόρροια της περσινής συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Λέσβου, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών “ANUGA 2013” της Κολωνίας Γερμανίας, η εταιρεία “TUS  ® G.. PARIDIS e.K.” του κ. George Paridis με έδρα το Βούπερταλ της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, που συμμετείχε ως αντιπρόσωπος στο stand της Π.Β.Α., ζητάει να προμηθεύεται και να εξάγει στην Κίνα σε συνεργασία με Κινέζικη εισαγωγική εταιρεία, 100 τόνους extra παρθένου λεσβιακού ελαιολάδου κατ’ έτος.

Οι προδιαγραφές που θέτει η Κινέζικη εταιρεία, σύμφωνα με την έγγραφη ενημέρωση της “TUS  ® G.. PARIDIS e.K.” προς την Π.Β.Α., είναι ότι η ποσότητα αυτή πρέπει να διατίθεται σε φιάλες ενός λίτρου, η ποιότητα να είναι standard και η ετικέτα μία και μοναδική (θα επιλεγεί κατόπιν συνεννόησης).

Επιπλέον η ως άνω γερμανική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, προτίθεται να ξεκινήσει σύντομα στην πόλη Βούπερταλ, τη λειτουργία μόνιμου εκθεσιακού κέντρου Λεσβιακών – Λημνιακών προϊόντων (ενδεχομένως σε δεύτερη φάση και όλου του Βορείου Αιγαίου), προκειμένου να διευκολυνθεί η διείσδυσή τους στη γιγαντιαίων διαστάσεων αγορά της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Η εν λόγω αγορά, αποτελεί κατά τεκμήριο τη σπουδαιότερη δυνητική αγορά της Γερμανίας για τα ελληνικά προϊόντα, αφού περιλαμβάνοντας μία πλειάδα γειτονικών πόλεων, όπως Κολωνία, Βόννη, Λεβερκούζεν, Βούπερταλ, Ντύσσελντορφ, Νόϊς, Άαχεν, Μενχενγκλάντμπαχ, Έσσεν, Μπόχουμ, Ντόρτμουντ, Γκελζενκίρχεν, Ντούισμπουργκ, κ.α., και γειτνιάζοντας με όμορες αγορές πολλών πόλεων της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου, του Βελγίου και της Ολλανδίας, αριθμεί πάνω από 30 εκατομμύρια τελικούς καταναλωτές, με χιλιάδες Έλληνες ομογενείς ανάμεσά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνήσουν, είτε: α) απευθείας με την “TUS  ® G.. PARIDIS e.K.”, κ. George Pridis (διεύθυνση Garterlaie 40 – 42, D – 42327 Wuppertal,  τηλ. (+49) 202 742552, fax. (+49) 202 741820, email: info@paridis.de), είτε β) με τον υπεύθυνο marketing της Π.Β.Α. κ. Πάνο Πίτσιο (τηλ. 22513 52125 & 6973 004872, emails: p.pitsios@pvaigaiou.gov.gr & pitsiosp@otenet.gr).     

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο