Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 5 εργαζόμενοι σε ΜΚΟ στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)

metanastes-mko-dikasirio

Ελεύθεροι – όπως άλλωστε αναμενόταν – αφέθηκαν οι 5 εργαζόμενοι σε ΜΚΟ στη Λέσβο για το μεταναστευτικό πρόβλημα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από άνδρες του Λιμενικού Σώματος ανοιχτά της Μυτιλήνης, ενώ διευκόλυναν μετανάστες που έρχονταν παράνομα από τις Τουρκικές ακτές ώστε να φτάσουν στη Λέσβο.

Επάνω τους είχαν βρεθεί και τρία μαχαίρια.

Οι κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στον ανακριτή ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονται στη Λέσβο για να βοηθήσουν τους μετανάστες και να μην χάνονται ζωές στο Αιγαίο.

Μετά την 12ωρη περίπου απολογία τους στον ανακριτή και τη σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

metanastes-mko-21

Στους τέσσερις επιβλήθηκε η καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ,  ενώ στον πέμπτο από τους κατηγορουμένους, το Δανό ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους με το οποίο επιχειρούσαν, απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα και  υποχρεούται να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της Μυτιλήνης κάθε εβδομάδα,  ενώ του επιβλήθηκε και διπλάσια  καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

metanastes-mko-22

Οι παραπάνω είναι εργαζόμενοι σε δύο ΜΚΟ.

Οι δύο από αυτούς αραβικής καταγωγής υπήκοοι Δανίας είναι από τη ΜΚΟ «Team Humanity» και οι τρεις Ισπανοί από τη ΜΚΟ «Proemaid».

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, το έντονο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για το θέμα αυτό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

18 Άποψη για τα “Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 5 εργαζόμενοι σε ΜΚΟ στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο