ΕΚΤΑΚΤΟ – Σοβαρός τραυματισμός καπετάνιου του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης

skafi-limenikou

Σοβαρά τραυματίστηκε πριν από λίγο καπετάνιος του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, στην θαλάσσια περιοχή κάτω από τον Καταυλισμό του Καρά – Τεπέ, ανοιχτά της Παναγιούδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο χειριστής ενός φουσκωτού ταχύπλοου του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, ενώ έκανε μαθητική πλοήγηση, βρέθηκε ξαφνικά κάτω από άγνωστες συνθήκες στη θάλασσα, ενώ το σκάφος του συνέχισε να κινείται.

Σε μικρή απόσταση, έπλεε ένα άλλο πολυεστερικό σκάφος του Λιμενικού, με καπετάνιο τον Ν.Γ.

Με αυτοθυσία ο καπετάνιος έπεσε στη θάλασσα για να βοηθήσει το συνάδελφό του και να σταματήσει το φουσκωτό σκάφος που εκινείτο ανεξέλεγκτα.

Κατά τη διάρκεια που προσπάθησε να ανέβει στο σκάφος, τραυματίστηκε σοβαρά από την προπέλα του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μετέφερε τον άτυχο καπετάνιο, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τραυματίας δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

UPDATE – 22:37   Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Τραυματισμός κυβερνήτη πλωτού περιπολικού Λιμενικού Σώματος Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης

 Δημοσιεύθηκε από mme την Δευ, 22/02/2016 – 22:37

Απογευματινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικού πλου περιπολικού σκάφους Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης έξωθεν του λιμένα «ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ» Μυτιλήνης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο κυβερνήτης του σκάφους βρέθηκε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το εν λόγω σκάφος να μείνει ακυβέρνητο πραγματοποιώντας κυκλικές στροφές.

Κυβερνήτης έτερου περιπολικού σκάφους της οικείας Λιμενικής Αρχής που βρισκόταν στην περιοχή για εκτέλεση περιπολίας και προκειμένου αποφευχθεί η πρόκληση τυχόν ναυτικού ατυχήματος από το ακυβέρνητο σκάφος προσπάθησε ανεπιτυχώς να επιβιβασθεί σε αυτό με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον τραυματισμό του από την προπέλα του ακυβέρνητου περιπολικού σκάφους.

Ο κυβερνήτης μεταφέρθηκε άμεσα στο λιμένα «ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ» και εν συνεχεία στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Νοσοκομείο Μυτιλήνης προκειμένου υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Για το συμβάν ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιά.

Εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο