ΕΚΤΑΚΤΟ – Δημοψήφισμα την άλλη Κυριακή… Ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον της χώρας

dimopsifisma

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις, με την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες, ο οποίος προχώρησε σε διάγγελμα προς τους πολίτες και εξήγγειλε δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή.

Λίγους μόλις μήνες, με την λαϊκή εντολή να είναι ακόμη νωπή, το μπαλάκι επιστρέφει στους πολίτες για να αποφασίσουν εάν θα δεχτούν την επώδυνη και σκληρή συμφωνία ή οδηγηθούμε σε ρήξη με τους δανειστές.

Παρακολουθήστε LIVE το διάγγελμα του πρωθυπουργού:

Επίσης συγκαλείται εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο.

Η απόφαση ελήφθη στη διευρυμένη συνεδρίαση του Μεγάρου Μαξίμου. Αρχικά ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το κυβερνητικό συμβούλιο για τα «πεπραγμένα» της ελληνικής αποστολής στις Βρυξέλλες και την πορεία των διαπραγματεύσεων, ωστόσο δύο ώρες αργότερα, στο τραπέζι προστέθηκαν και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Τα μέλη της κυβέρνησης αξιολόγησαν την πρόταση των δανειστών και χάραξαν τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του Eurogroup που συνεδριάζει το Σάββατο στις 3 το μεσημέρι.

Στην πρώτη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Γ. Δραγασάκης, Ν. Παππάς, Ν. Κοτζιάς, Ν. Βαλαβάνη, Ε. Τσακαλώτος, Δ. Μάρδας, Π. Λαφαζάνης, Π. Κουρουπλής, Π. Καμμένος, Ν. Βούτσης, Π. Νικολούδης, Α. Μπαλτάς, Π. Σταθάκης, Ν. Χουντής.

Λίγο μετά τις 23.32 το βράδυ της Παρασκευής κατέφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι κ.κ. Γ. Κατρούγκαλος, Δ. Στρατούλης, Θ. Δρίτσας, Σ. Κοντονής, Τ. Χριστοδουλοπούλου, Θ. Φωτίου, Ν. Ξυδάκης και Ε. Κουντουρά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκαν και άλλοι υπουργοί και βουλευτές (π.χ. Κώστας Ήσυχος που άφησε πάνελ της ΕΡΤ για να μεταβεί στο Μαξίμου).

Από τους πρώτους που έφθασαν στο κτίριο ήταν ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος δηλώνοντας «Νομίζω ότι πάμε για συμφωνία». «Ήρθαμε για την ενημέρωση», ήταν το μοναδικό σχόλιο του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη όταν ρωτήθηκε κατά την προσέλευσή του στο Μέγαρο.

Αργότερα την καγκελόπορτα πέρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος ερωτηθείς από δημοσιογράφους σημείωσε: «για να μας καλούν στο Μαξίμου θα υπάρχουν εξελίξεις».

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε «Πάμε για μια καλή συμφωνία και όχι συμβιβασμό που δεν θα είναι τίμιος».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο