ΕΚΤΑΚΤΟ – Βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έντασης μέχρι και 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Για μία δύσκολη ημέρα από πλευράς ανέμων κάνει λόγο ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης στη σημερινή του πρόγνωση. Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό, το πρωί της Δευτέρας απαγορεύτηκε ο απόπλους από Ραφήνα, Πειραιά και Λαύριο.

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι έως και 9 μποφόρ, ενώ από πλευράς βροχοπτώσεων δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό ή ακραίο.

Κάποιες βροχές ίσως εκδηλωθούν σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και ορεινά της Εύβοιας, ενώ η υπόλοιπη χώρα θα έχει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 26 με 28 βαθμούς, ενώ δεν αποκλείονται και τα 30άρια.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη καλές θα είναι οι συνθήκες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ για τις επόμενες δύο ημέρες οι συνθήκες που θα επικρατούν θα είναι παρόμοιες.

Ο μετεωρολόγος όμως, του Open, σχολιάζοντας την δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel, ανέφερε πως θα ακολουθήσουν κι άλλες τους επόμενους μήνες.

Στην πρόβλεψή του έκανε λόγο για «βαρύ φθινόπωρο».

«Φέτος το φθινόπωρο αναμένεται ότι θα είναι αρκετά βαρύ για τη χώρα μας. Και οι επόμενοι μήνες δεν αποκλείεται να δώσουν ισχυρές κακοκαιρίες», είπε.

«Κι αυτό γιατί έχει ξεκινήσει αρκετά νωρίς μια κάθοδος ψυχρότερων αέριων μαζών από τη Βόρεια Ευρώπη, είναι αρκετά θερμή η Μεσόγειος και άρα είναι αρκετά εύκολο να σχηματιστούν κακοκαιρίες και να δώσουν δυστυχώς άσχημα αποτελέσματα και για τη χώρα μας», τόνισε στη συνέχεια ο μετεωρολόγος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο