Εκδήλωση στην Ερεσό με θέμα : Ανακύκλωση Οικιακών Οργανικών Υλικών και Αποβλήτων

anakiklosi-eresosΟ Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού διοργανώνει εκδήλωση με θέμα : Ανακύκλωση Οικιακών Οργανικών Υλικών και Αποβλήτων. Την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014 και ώρα 19:30, στην Δημοτική Αίθουσα στο Γιαλό.

 Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία. Αυτή η ουσία λέγεται κομποστ ή χούμους ή εδαφοβελτιωτικό.

Η κομποστοποίηση είναι ένας πολύ άμεσος και σημαντικός τρόπος πρόληψης και ανακύκλωσης.  Έχει υπολογιστεί ότι το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορούν να κομποστοποιηθούν.

Η Ελληνική πολιτεία έχει μεριμνήσει για την εκπόνηση μελέτης που αφόρα οδηγό εφαρμογής προγραμμάτων Διαλογή στη Πηγή & συστημάτων διαχείρισης των βιοαποβλήτων.

 Διακεκριμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τον Σύγχρονο Τρόπο ανακύκλωσης οικιακών οργανικών υλικών που θα χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι μας για να παράγουν λίπασμα.

 Ο Γιώργος Ασημακόπουλος : Μηχανολόγος Μηχανικός  θα μιλήσει για την οικιακή Κομποστοποίηση  και ο Χριστόφορς Μανδύλας : Περιβαντολόγος – Χωροτάκτης θα αναλύση την διαχείρηση βιοαπόβλητων με διαλογή στην πηγή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο