Εκδήλωση με θέμα: «Οσφυαλγία και Αυχενική Συνδρομή: Σύγχρονη Διάγνωση και θεραπείες»

osfialgia

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέσβου, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7:00 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. με θέμα:  «Οσφυαλγία και Αυχενική Συνδρομή: Σύγχρονη Διάγνωση και θεραπείες».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αντωνέλλη Αναστασία, δήλωσε σχετικά:

«Όπως είναι   γνωστό  το 70% όλων μας θα παρουσιάσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, ένα επεισόδιο σοβαρής οσφυαλγίας ή αυχενικού συνδρόμου. Σε ποσοστό 90%, τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν, συνήθως με χορήγηση ήπιας φαρμακευτικής αγωγής και ανάπαυση.

Ωστόσο, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, αυξάνει συνεχώς τις περιπτώσεις ανθρώπων με πιο σοβαρά και επίμονα συμπτώματα, που απαιτούν πιο εξειδικευμένες θεραπείες.

Υπάρχει η αίσθηση σε πολλούς από εμάς ότι μια ενδεχόμενη επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, είναι επικίνδυνη, απαιτεί την παραμονή για μήνες στο κρεβάτι και έχει αμφίβολο αποτέλεσμα. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Οι σύγχρονες θεραπείες έχουν ελάχιστους κινδύνους, δεν απαιτούν ακινητοποίηση και τα αποτελέσματά τους είναι θεαματικά και άμεσα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν να ευεργετηθούν από τις θεραπείες αυτές. Σε πολλές περιπτώσεις δεν απαιτείται πλέον ανοιχτή χειρουργική επέμβαση, ή νοσηλεία στο νοσοκομείο!

Η πρόσβαση των ασθενών στους ειδικούς γιατρούς, χειρουργούς της σπονδυλικής στήλης, δίνει σύγχρονες λύσεις και νέες ευκαιρίες για βελτίωση της υγείας, ακόμη και στους χρόνια πάσχοντες από σύνδρομα πόνου. 

            Έτσι λοιπόν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, διοργανώνουμε την εκδήλωση αυτή προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι του Δήμου μας, για ένα θέμα που λίγο πολύ  «πονάει» πολλούς από εμάς.»

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Νευροχειρουργός και Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Νίκος Μαραθεύτης, ο οποίος είναι   εξειδικευμένος στη Λειτουργική Νευροχειρουργική και στις παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης. Έχει εξειδικευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Cardiff στη Μ. Βρετανία στις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και της Νευροχειρουργικής Αντιμετώπισης του Χρόνιου Πόνου και της Σπαστικότητας. Έχει δημοσιεύσει 45 εργασίες και άρθρα σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Είναι Διευθυντής Συνεργάτης της Ευρωκλινικής Αθηνών και Διευθυντής της Νευροχειρουργικής της Κλινικής του Ιασώ Παίδων.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου,  με την ευγενική χορηγία του Ασφαλιστικού Γραφείου,  «ΑΣΦΑ//ΛΥΣΕΙΣ», του Ηλία Λασκαρίδη και Μαρίας Τζάνου, τους οποίους και ευχαριστούμε.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο