Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στη Λέσβο από τους θυελλώδεις ανέμους (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

lesvos-katastrofes-2

Εικόνες Βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει η Λέσβος, από τις καταστροφές που προξενήθηκαν από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που ξεπερνούσαν τα 10 μποφόρ, προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα σε ολόκληρο το Νομό Λέσβου.

Το LesvosNews.gr ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που βρέθηκε στον τόπο των καταστροφών και σας παρουσιάζει αναλυτικό ρεπορτάζ με αποκλειστικές φωτό και βίντεο.

lesvos-katastrofes-1

Στη διαδρομή από τη Μυτιλήνη προς το αεροδρόμιο, έχουν γίνει πολλές πτώσεις δένδρων, ενώ σε αρκετά σημεία της πόλης, έγιναν διακοπές ρεύματος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε περισσότερα από 20 περιστατικά.

Από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, δόθηκαν εντολές προς τους ιδιοκτήτες των σκαφών, να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

lesvos-katastrofes-3

Ένας δικυκλιστής παρασύρθηκε από τον αέρα και έπεσε με το δίκυκλό του επάνω σε ξεριζωμένο δένδρο στην παραλία που αν δεν υπήρχε ίσως ο οδηγός του τροχοφόρου να κατέληγε στη θάλασσα.

dentro se aytokinito

Στην Καλλιθέα ένα δένδρο ξεριζώθηκε και έπεσε επάνω σε ένα τζιπ προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές.

Ένα άλλο υπεραιωνόβιο δένδρο λύγισε μετά από εκατοντάδες χρόνια και έγειρε στα κάγκελα αυλής αρχοντικού σπιτιού.

kolona pesmeni

Μία διαφημιστική πινακίδα ξεκόλλησε από τη θέση της και έπεσε επάνω σε δύο παιδιά χωρίς ευτυχώς να τα τραυματίσει.

Σε ένα ιστιοπλοϊκό που ήταν δεμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έσπασαν τα σχοινιά πρόσδεσής του, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να βυθιστεί.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και ο Δήμος Λέσβου, είναι σε επαγρύπνηση, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες του, όπου και όταν χρειαστεί.

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ανακοινώνεται ότι, λόγω τον θυελλωδών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή και των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα, ο Δήμαρχος Λέσβου κήρυξε όλη την επικράτεια του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο (ΣΤΟ) καθώς και οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται από χθες 31/1/2015 σε κατάσταση επιφυλακής.
Για τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από τα καιρικά φαινόμενα οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους γεωγραφικούς Αντιδημάρχους και στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
Πέραν των παραπάνω οι συμπολίτες μας, παρακαλούνται όπως μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα,, κατά τη διάρκεια των έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων, και θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων.
• Να βεβαιωθούν ότι, τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

lesvos-katastrofes-6

lesvos-katastrofes-4

lesvos-katastrofes-5

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Εικόνες Βιβλικής καταστροφής στη Λέσβο από τους θυελλώδεις ανέμους (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. […] Το LesvosNews.gr ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που βρέθηκε στον τόπο των καταστροφών και σας παρουσιάζει αναλυτικό ρεπορτάζ με αποκλειστικές φωτό και βίντεο. ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ –…lesvosnews.gr […]

Αφήστε ένα σχόλιο