«Εθνικός  και κοινωνικός διάλογος για την παιδεία»   

daskala-kathigitria

Με αφορμή την Ανοικτή Επιστολή του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκου Φίλη, για τον εθνικό και κοινωνικό διάλογο για την παιδεία, η οποία απευθύνεται στους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων της χώρας, ο Περ/κός Δ/ντής Εκπ/σης Β. Αιγαίου, κ. Αριστείδης Καλάργαλης, προτρέπει όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (στελέχη εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες μαθητών) αλλά και όλη την κοινωνία να συμμετάσχουν στο διάλογο για την παιδεία, με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας για το διάλογο (http://dialogos.minedu.gov.gr/) προτάσεων (ατομικών ή συλλογικών), οι οποίες μπορούν να αφορούν ή την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της ή πλευρές και επί μέρους ζητήματα της εκπαίδευσης.

Επιπλέον, προτρέπει όσους επιθυμούν να διατυπώσουν προτάσεις που σχετίζονται με ειδικότερα ζητήματα της εκπαίδευσης, σε επίπεδο Περιφέρειας Β. Αιγαίου, να τα αποστείλουν ηλεκτρονικά στην Περ/κή Δ/νση Εκπ/σης Β. Αιγαίου (mail@vaigaiou.pde.sch.gr), ώστε αυτά στη συνέχεια να προωθηθούν αρμοδίως.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι ο εθνικός και κοινωνικός διάλογος για την παιδεία είναι στις μέρες μας περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.

Γιατί ο εθνικός και κοινωνικός διάλογος για την παιδεία μπορεί να συμβάλλει με την καταγραφή των προβλημάτων στην αποτύπωση από την πολιτεία των αναγκών της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, να συνδέσει την άμεση εμπειρία της εκπαιδευτικής πράξης με την επιστημονική παιδαγωγική γνώση, να γνωστοποιήσει τις διαφορετικές απόψεις και να οδηγήσει σε σημαντικά πορίσματα που θα ωθήσουν στην ανάληψη όλων εκείνων των πρωτοβουλιών που απαιτούνται για την αναγέννηση και μακροπρόθεσμα τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Γιατί η παιδεία αποτελεί υπόθεση όλων μας και προϋπόθεση για μια καλύτερη κοινωνία.

 

 

                                                                                                              Ο Περιφερειακός Διευθυντής

Π. & Δ. Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

 

 

 

Αριστείδης Καλάργαλης

Σχετικές δημοσιεύσεις