Εθελοντικός καθαρισμός της ακτής και του βυθού στα Άγαλμα Ελευθερίας και στα Τσαμάκια

katharismos-tsamakia-11

Η Ομάδα των Δυτών του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Ν. Λέσβου, οι αυτοδύτες του Μitilini Scuba Divers, το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Λέσβου, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Λέσβου, η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λέσβου, και η Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών Goldair Handling, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού Νέας Γενιάς και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Δήμου Λέσβου, με την εποπτεία – συμμετοχή  και αρωγή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, παρουσία της Αντιδημάρχου Νέας Γενιάς, και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Αθηνάς Ιωσηφέλλη, του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Νίκου Καρασάββα, πραγματοποίησαν με επιτυχία χθες Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, καθαρισμό βυθού και ακτής, από το άγαλμα της Ελευθερίας μέχρι την ακτή «Τσαμάκια».

katharismos-tsamakia-12

 

Η περιβαλλοντική αυτή δράση, έγινε στα πλαίσια της εβδομάδας “Σώστε τη Μεσόγειο”.

Όλοι οι παραπάνω, με ενθουσιασμό και όρεξη για δουλειά, απάλλαξαν το βυθό και την ακτή της παραπάνω περιοχής από κάθε λογής σκουπίδι, βοηθώντας εμπράκτως και αποτελεσματικά στη διατήρηση του υποθαλάσσιου  και παράκτιου φυσικού περιβάλλοντος.

katharismos-tsamakia-13

Μετά το τέλος του εθελοντικού καθαρισμού, η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Αθηνά Ιωσηφέλλη, δήλωσε σχετικά:

«Τέτοιες δράσεις, όχι μόνο βοηθούν στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος καθαρού και βιώσιμου, αλλά παράλληλα δημιουργούν εθελοντική συνείδηση και ευαισθητοποιούν περιβαλλοντικά την τοπική κοινωνία. Προσφέρουμε με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί ο καθένας ένα καθαρότερο περιβάλλον μια καθαρότερη θάλασσα, επιδιώκοντας να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές που συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης και στους απλούς πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Εμείς θα συνεχίσουμε στο ίδιο μήκος κύματος, βοηθώντας και υποστηρίζοντας ενεργά εθελοντικές δράσεις, που προάγουν και ευαισθητοποιούν περιβαλλοντικά. Θερμά συγχαρητήρια τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους διοργανωτές».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο