Δωρεάν αντιγριπικός εμβολιασμός σε οικονομικά ευάλωτους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας

 emvolio-gripis

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλλη, κάνει γνωστά τα παρακάτω:

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, παρέχει την δυνατότητα αντιγριπικού εμβολιασμού, σε οικονομικά ευάλωτους και ανασφάλιστους κατοίκους του Δήμου μας.

Πιο συγκεκριμένα:

 Όσοι από τους ενήλικες άπορους και ανασφάλιστους συνδημότες μας,  ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και θέλουν να εμβολιασθούν  με αντιγριπικό εμβόλιο, παρακαλούνται να το δηλώσουν στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10, Μυτιλήνη τηλ. 22510-27501 και 43183 (εσωτ. 2), από αύριο Πέμπτη 16 Οκτωβρίου μέχρι και την επόμενη Τετάρτη  22 Οκτωβρίου 2014, στην υπεύθυνη κα Κυριακή Μπάρου, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες προκειμένου  να προχωρήσουμε άμεσα και δωρεάν σε εμβολιασμό τους.

            Ως γνωστόν, το αντιγριπικό εμβόλιο, όταν εφαρμοσθεί σωστά και έγκαιρα καλύπτει περίπου σε ποσοστό 80% και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν την σύμφωνη γνώμη του θεράποντα γιατρού τους. Αντένδειξη εμβολιασμού: όσοι έχουν αλλεργία στο αυγό.

Οι ομάδες υψηλού κινδύνου που πρέπει να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο είναι:

1. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

2. Ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

• Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες 

• Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές.

• Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας).

• Μεταμόσχευση οργάνων

• Δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες).

• Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα.

• Χρόνια νεφροπάθεια.

• Νευρομυϊκά νοσήματα

3. Έγκυες γυναίκες β΄ και γ΄ τριμήνου.

4. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά <6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο