Δραματική έκκληση της νεώτερης Δημάρχου της χώρας μας Μαρίας Κακαλή από τον Αη – Στράτη

kakali-aistratis
Με μία δραματική έκκληση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας,  η νεώτερη Δήμαρχος της χώρας μας Μαρία Κακαλή από τον Αη – Στράτη, απευθύνει δραματική έκκληση προς την κυβέρνηση, για να βρεθεί επιτέλους μία οριστική λύση για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα.
Στην επιστολή της η Δήμαρχος του Αη – Στράτη αναφέρει:
“Κύριε Υπουργέ,
βιώνουμε τους τελευταίους μήνες μία αρνητική διάθεση από μέρους σας για την επίλυση του ακτοπλoϊκού προβλήματος που πλήττει το νησί του Αγίου Ευστρατίου.
Γνωρίζετε πως το Φεβρουάριο το πλοίο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ήταν δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου, έπειτα από επίσχεσή του από τους ναυτεργάτες, αφήνοντας χωρίς συγκοινωνία τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Παρόλ’ αυτά, ενώ μπορούσατε να προβείται σε έκπτωση της ανάδοχης εταιρείας ΝΕΛ δεν το κάνατε καθώς θέλατε να επέμβετε για την πληρωμή των μισθών των ναυτεργατών.
Σήμερα, μετά από ενάμιση μήνα, καλούμαστε πάλι να αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα καθώς το πλοίο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ βρίσκεται πάλι δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου έπειτα από επίσχεσή του.
Σας ρωτώ, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, ως πότε θα περιμένουμε από εσάς να λύσετε τα προβλήματα της ακτοπλοΐας στο σύνολο τους; Μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε ειδικά με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να παρέμβετε πολιτικά ούτως ώστε να αναλάβει την ακτοπλοϊκή γραμμή μία αξιόπιστη εταιρεία, με ασφαλή και γρήγορα πλοία; Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να επιβιώσουν εδώ, βιώνοντας την καθημερινή απαξίωση από εσάς τους ίδιους; Μήπως έφτασε επιτέλους η ώρα να βάλετε προτεραιότητα εμάς και τα παιδιά μας και να συμβάλετε ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής μας;
Γνωρίζουμε όλοι μας τη δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, πρέπει όμως να λύνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται και να μην τα αφήνουμε να διαιωνίζονται.”
                                                                                       Με εκτίμηση
                                                                                  Μαρία Κακαλή
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΗΜΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη προκάλεσε η ανακοίνωση μίας ακόμα ακύρωσης δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ  πλοίου «Ταξιάρχης», λόγω επίσχεσης εργασίας μελών του πληρώματος για καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων .

Ο Δήμαρχος θα ζητήσει αύριο από τον Αναπληρωτή  Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα να κηρυχθεί άμεσα έκπτωτη η εταιρεία από τη συγκεκριμένη δρομολογιακή γραμμή και  να δοθεί λύση στο πρόβλημα, με την δρομολόγηση πλοίου που θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με το Λαύριο, χωρίς ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων, ενόψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Μαρινάκης βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για την προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ και αύριο το πρωί θα μεταβεί στο Υπουργείο για να συναντήσει τον Αναπληρωτή Υπουργό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο