Δράσεις του Γραφείου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος στα σχολεία της Λέσβου

thalasio perivalon

Το προσωπικό του Γραφείου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης (mitilini.pthp@hcg.gr) παρά το πολυσχιδές αστυνομικό έργο και τα παράλληλα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί (έλεγχος παρανόμων έργων σε αιγιαλούς-παραλίες, επιτήρηση λιμενικών υποδομών -παράκτιων εγκαταστάσεων, μεταναστευτικές ροές, συνδρομή σε διασώσεις), διοργανώνει δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στα σχολεία της Μυτιλήνης και συμμετέχει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις καθαρισμού ακτών κάθε χρόνο.

Παράλληλα έχει συνεργασία και συμβουλεύεται το προσωπικό του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, αλλά και το ενημερώνει για περιστατικά ρύπανσηςκαι φαινόμενα ευτροφισμού που παρατηρούν τα λιμενικά όργανα. 

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της αυριανής μας εκδήλωσης που θα γίνει στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ της Γενικής Γραμματείας ΑΙΓΑΙΟΥ & Νησιωτικής Πολιτικής, οδ. Μικράς Ασίας 2 (πρώην Υπ.Αιγαίου) με ομιλητές τους:

α) Σταματία Καλλοντζή, Χημικός-Περιβαλλοντολόγος. Εξωτερικός συνεργάτης του εργαστηρίου Χημείας του Τμήματος Επιστημών Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (http://www.mar.aegean.gr/lnf/faclabs/chemlab/chemlab_el.php) και

β) Αρχ/στή Λιμενικού Σώματος Γαβριήλ Χαλκιώτη, Περιβαλλοντολόγο-Χαρτογράφο (Πανεπιστήμιου Αιγαίου).

Η ιδέα για την συγκεκριμένη κοινή δράση γεννήθηκε κατά τη διάρκεια συμμετοχής των δύο ομιλητών μας στο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο«Περιβαλλοντική Διαχείριση-Σύγχρονα Εργαλεία». 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιραστεί έντυπο υλικό από το γραφείο μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο