Δικαίωση μετά από 5 χρόνια για το σκάνδαλο της Αγριλιάς – Τι δηλώνει ο Βασίλης Τεντόμας

tzevelekaki-tentomas

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΤΕΝΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ «ΑΓΡΙΛΙΑΣ»

 Από τις 23/6/2009, με το πρώτο δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Έχει ρεζέρβα τ’ονειρο» για το θέμα της «Αγριλιάς» (σας το επισυνάπτουμε) ξεκινήσαμε μαζί με κατοίκους της περιοχής ένα συνεχή και επίμονο αγώνα για αποκατάσταση της νομιμότητας.

Με τη πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ αποδείχτηκε περίτρανα η ορθότητα της δικής μας τεκμηρίωσης για το θέμα καθώς και η φαυλότητα της πράξης της τότε Αντινομάρχη (και αρχιτέκτονα μηχανικού, παρακαλώ)  κας. Τσουβελεκάκη.

Ο αγώνας μας δικαιώθηκε έστω και μετά από 5 χρόνια.

Κανένας αγώνας δε πάει χαμένος και η κατάληξη της υπόθεσης «Αγριλιά» ας είναι μια προειδοποίηση για όποιον μελλοντικό μιμητή της κας Τσουβελεκάκη!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΚΥΡΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΕ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ-ΑΓΡΙΛΙΑ

 

Σαν Νομαρχιακή Αυτοδιοικητική Κίνηση «Έχει ρεζέρβα τ’ονειρο» καλούμε τον κ. Νομάρχη να επιμείνει στην αρχική του σωστή απόφαση για ανάκληση προηγούμενης απόφασης της Αντινομάρχου κ. Τσουβελεκάκη, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζονταν σαν «κύριoι δημοτικoί οδoί» (sic) αγροτικοί και δασικοί δρόμοι από Αγία Μαρίνα και Νεάπολη μέχρι την Αγριλιά.

Το «πνεύμα» του νομοθέτη που θέσπισε από το 1962 μέχρι και σήμερα τις παρεκκλίσεις ως προς την αρτιότητα γηπέδων που έχουν πρόσωπο σε κύριους δημοτικούς, επαρχιακούς και εθνικούς δρόμους εκτός σχεδίου ήταν να προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών πάνω σε ακίνητα που θα έπαυαν να είναι οικοδομήσιμα με τις εκάστοτε θεσπιζόμενες νέες μεγαλύτερες αρτιότητες και όχι να παρατείνει στο διηνεκές τη τσιμεντοποίηση της αγροτικής γης..

Δυστυχώς το ΣΧΟΠ της Νομαρχίας Λέσβου προφανώς εφάρμοσε το «γράμμα» μιας εγκυκλίου του ΥΠΕΧΩΔΕ  της 13.3.1990, (που ένας θεός ξέρει ποιες «τακτοποιήσεις» «ημετέρων» κάπου στην ελληνική επικράτεια θέλησε τότε να εξυπηρετήσει), σύμφωνα με την οποία αν δύο οικισμοί συνδέονται με επαρχιακή ή εθνική οδό, μπορεί να χαρακτηριστεί και μια δεύτερη οδός σαν «κύρια δημοτική», όπου και να εφαρμόζονται οι παρεκκλίσεις. Ακόμα όμως και αυτή η εγκύκλιος αναφέρεται στην ύπαρξη και τον χαρακτηρισμό σαν «κύριας οδού» μιας δεύτερης (εκτός της επαρχιακής) δημοτικής ή κοινοτικής οδού και όχι μιας αγροτικής ή δασικής.

Έτσι η πρόβλεψη του νομοθέτη έγινε «λάστιχο» και εφαρμόζεται και σε ακίνητα με πρόσωπο σε «κατσικόδρομους», όπου οι ιδιοκτήτες τους ούτε στον ύπνο τους είχαν φανταστεί ότι κάποια μέρα θα μετατρέπονταν από μη άρτια αγροτεμάχια σε άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα.

Οι ωφελούμενοι ιδιοκτήτες από τη πλευράς τους μπορεί να διεκδικούν τα ατομικά τους συμφέροντα, τώρα μάλιστα που διαπιστώνουν ότι έχουν και «θείο στη Κορώνη». Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εισακουστούν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που έχει καθήκον να προστατεύει το περιβάλλον και το γενικότερο δημόσιο συμφέρον.

Με τέτοιες ενέργειες της Διοίκησης υπονομεύεται και το ισχύον Γ.Π.Σ. του δήμου Μυτιλήνης, ο οποίος θα πρέπει με κάθε νομικό μέσο να αποτρέψει τον εν λόγω χαρακτηρισμό.

Και επί τέλους η κ. Αντινομάρχης ας κατανοήσει ότι θα πρέπει, τώρα που η υπόθεσή της πήρε τόση δημοσιότητα, να παύσει «σεμνά και ταπεινά»  να χρησιμοποιεί τη θεσμική της θέση για εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων του άμεσου οικογενειακού της περιβάλλοντος, γιατί προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

Έλεος!!!!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Ιδού η Λέσβος, ιδού και το πήδημα

Αντινομάρχης «βάφτισε» το ψάρι κρέας για την επιχείρηση του συζύγου της

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο