Διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου στις 28 & 29 Μαρτίου

draseis-molivou

O Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με το WWF- Ελλάς και το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας, οργανώνουν ένα διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων στις 28 και 29 Μαρτίου.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ

« Οι υγρότοποι της Λέσβου»

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί με μία εκπαιδευτική δράση που αφορά στον υγρότοπο της Λιμνοδεξαμενής Βαφειού.

Παρέα με τους εθελοντές του Δικτύου Παρακολούθησης των Υγροτόπων της Λέσβου, παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, αλλά και ενήλικες θα κάνουν παρατήρηση πουλιών, καθώς και αναζήτηση-αναγνώριση των μικρών ζώων που ζουν στο νερό της λιμνοδεξαμενής (pond dipping).

Μία γνωριμία με τον υγρότοπο της περιοχής μας με διασκεδαστικό χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα δράσεων θα συνεχιστεί με μία παρουσίαση για τους υγροτόπους της Λέσβου. Για να γνωρίσουμε τις προστατευόμενες περιοχές φυσικού κάλλους του τόπου μας, να κατανοήσουμε την έννοιά τους, την αξία τους και τη σημασία για τη συνέχιση της ζωής με έμφαση στην ορνιθοπανίδα.

Στις19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου.

Οι δύο παραπάνω δράσεις γίνονται σε συνεργασία με την Ελένη Γαληνού, Περιβαλλοντολόγο, τοπική συνεργάτη του WWF Ελλάς για το Πρόγραμμα «Δίκτυο Παρακολούθησης των υγροτόπων της Κρήτης και της Λέσβου»

που υλοποιείται με την υποστήριξη του Συστήματος της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola, Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas), στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό». Περισσότερα για το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» θα βρείτε στη διεύθυνση www.apostolinero.gr

.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

Καθαρισμός περιπατητικής διαδρομής

 Στις 9:00 το πρωί θα ξεκινήσει από την διασταύρωση της λιμνοδεξαμενής προς Βαφειό, η περιπατητική διαδρομή προς Λιμνοδεξαμενή-Λιγώνες-Μοναστηρέλια.

Από τις 11:00 έως τη 13:00 θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της κυκλικής περιπατητικής διαδρομής που συνδέει την Λιγώνα με τα Μοναστηρέλια. Η συγκεκριμένη διαδρομή σηματοδοτήθηκε το καλοκαίρι στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΤΑΛ και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου την έχει ενσωματώσει στην νέα έκδοση του χάρτη περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών για το 2015.

 Η παραπάνω δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ομάδας Περιβάλλοντος του Φορέα και με το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας.

draseis-molivou-1

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο