Δημόσιοι υπάλληλοι χρησιμοποιούν κρατικά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους…

dimosioi-ypaliloi-kratika-a

Ο Βουλευτής του Ν. Λέσβου Χαρ. Αθανασίου και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συνυπέγραψε και κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπ΄όψιν του Αν. Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη,  με θέμα ”Αμαρτωλές μετακινήσεις με κρατικά αυτοκίνητα”.

Ο Βουλευτής τόνισε, ότι έπειτα από καταγγελίες πολιτών  κρατικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για ιδιωτικές τους μετακινήσεις, το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) διενήργησε έλεγχο με αντικείμενο τη διαδικασία κίνησης των εν λόγω αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του έτους 2015. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταξύ των ευρημάτων εντοπίστηκαν πολλαπλά εικονικά δρομολόγια κρατικών αυτοκινήτων, καθώς και σπατάλες από τον εφοδιασμό καυσίμων και τη διέλευση διοδίων.

Ενδεικτικά, στο πόρισμα περιγράφεται μεταφορά ακόμα και ατόμων που είχαν αποβιώσει,  αυτοκίνητο που διήνυσε 627 χλμ. σε περίπου 40 λεπτά, αλλά και αυτοκίνητο με 129 διελεύσεις διοδίων σε 26 ημέρες, χωρίς να έχει υποβληθεί προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση διέλευσης διοδίων από τους υπογράφοντες οδηγούς. Το πόρισμα των ελεγκτών φέρει στην επιφάνεια στοιχεία που αποκαλύπτουν το μέγεθος της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση και προχωρά στη διατύπωση προτάσεων για την εξυγίανση της κατάστασης, αφού πρώτα αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα. SexLocals

      Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ερωτώνται    οι κκ. Υπουργοί:

  1. Ως άμεσος πειθαρχικός προϊστάμενος των εμπλεκόμενων με την υπόθεση υπαλλήλων, πώς σκοπεύετε να προχωρήσετε με την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το ν. 3345/05, όταν σε πόρισμα ελέγχου ελεγκτικού μηχανισμού διαπιστώνεται η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος, τα αρμόδια όργανα δεσμεύονται για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης.
  2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατάρτιση του Γενικού Μητρώου Κυκλοφορούντων Κρατικών Οχημάτων, από την υπηρεσία που ασκεί την εποπτεία των κρατικών αυτοκινήτων. Πότε προγραμματίζεται η ολοκλήρωση του.
  3. Πώς σχεδιάζετε να ενισχύσετε την αρμόδια υπηρεσία, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

34 Άποψη για τα “Δημόσιοι υπάλληλοι χρησιμοποιούν κρατικά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους…”

Αφήστε ένα σχόλιο