Δίκτυο Μουσείων Λέσβου… Με σκοπό την προώθηση και ενημέρωση των επισκεπτών

mouseio-sigriou

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπροσώπων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη Μυτιλήνη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

  • ο κ. Παύλος Τριανταφυλλίδης, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
  • ο Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου
  • ο Πάτερ Αντώνιος Κοντοπός, Υπεύθυνος Λειτουργίας του Εκκλησιαστικού Βυζαντινού Μουσείου
  • ο κ. Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, Διευθυντής του Μουσείου – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Teriade
  • η κα. Μαντώ Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
  • ο κ. Ηλίας Βαλιάκος και η κα. Κωνσταντίνα Μπεντάνα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κ. Αστυρακάκη να συμμετάσχει στο Δίκτυο Μουσείων της Λέσβου εκπροσωπώντας τα Μουσεία και τις Πινακοθήκες του Δήμου Λέσβου.

Τα θέματα της συνάντησης επικεντρώθηκαν στη συγκρότηση και λειτουργία του Δικτύου και την υλοποίηση κοινών δράσεων. Ειδικότερα, στα πλαίσια της συνεργασίας των Μουσείων της Λέσβου προγραμματίζεται:

–        Εκτύπωση χάρτη του Γεωπάρκου Λέσβου στον οποίο εμφανίζονται οι θέσεις των Γεωλογικών Μνημείων καθώς και τα Μουσεία και οι επισκέψιμοι χώροι της Λέσβου. Στον ενημερωτικό υλικό του χάρτη παρουσιάζεται το Δίκτυο Μουσείων της Λέσβου και πληροφορίες για το ωράριο λειτουργίας και τα στοιχεία επικοινωνίας. Ο χάρτης θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες της Λέσβου.

–        Δημιουργία κοινού ενημερωτικού εντύπου των Μουσείων της Λέσβου

–        Διανομή στα Μέσα Ενημέρωσης και φορείς του τουρισμού επικαιροποιημένων πληροφοριών για τη λειτουργία των Μουσείων, τα ωράρια λειτουργίας και στοιχεία επικοινωνίας των Μουσείων της Λέσβου τη φετινή τουριστική περίοδο

–        Διάθεση πληροφοριών για τα Μουσεία της Λέσβου κατά την υποδοχή των επισκεπτών σε όλα τα Μουσεία μέλη του Δικτύου

–        Συντονισμός εκδηλώσεων και από κοινού γεγονότων (Διεθνής Ημέρα Μουσείων, Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε από την κα. Ελισάβετ Κελίδου, διδάσκουσα του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσίαση των εργασιών των μεταπτυχιακών φοιτητών για τη δημιουργία εταιρικής ταυτότητας του Δικτύου Μουσείων της Λέσβου και ειδικότερα παρουσιάστηκαν τα λογότυπα που σχεδίασαν με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία οι φοιτητές.

Στο ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων που διαχειρίζονται τα σημαντικότερα Μουσεία της Λέσβου και συγκεκριμένα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, του Εκκλησιαστικού Βυζαντινού Μουσείου της Ι.Μ. Μυτιλήνης, του Μουσείου – Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη – Teriade, του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του Π.Ι.Ο.Π. καθώς και του Ψηφιακού Μουσείου «Γεώργιος Ιακωβίδης» του Ιδρύματος Ν. Παπαδημητρίου και του Μουσείου Ελαιοτριβείου Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος θέλοντας να ενισχύσουν περαιτέρω το ρόλο των Μουσείων στη Λέσβο αλλά και τη γόνιμη συνεργασία για την προώθηση κοινών δράσεων.

Η επόμενη συνάντηση συντονισμού του ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου 2015.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο