Γονείς φοιτητών προς αρμοδίους… Βάλτε επιτέλους πλοίο στη γραμμή Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη

ploia agones

Με ανοικτή επιστολή που έστειλαν προς τους αρμόδιους φορείς, γονείς φοιτητών που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη, Κεντρική και  Δυτική Μακεδονία  ζητούν να δρομολογηθεί πλοίο στη γραμμή Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη και αναφέρουν:

Προς

κύριο Νικόλαο Ζωίδη                                                                 Κοινοποίηση:

Γενικό Γραμματέα                                                                      α) Βουλευτές Ν. Λέσβου

Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου                                           β) Μ.Μ.Ε. Λέσβου

 

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

 

Φέτος, μετά από 40 περίπου χρόνια, δεν ήρθαν οι Λέσβιοι φοιτητές ακτοπλοϊκώς από τη Θεσσαλονίκη αφού το υπουργείο σας κατάργησε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με τη Θεσσαλονίκη. Εμείς, οι γονείς των φοιτητών που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτό το γεγονός.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο το νησί μας, το μεγαλύτερο του Αιγαίου πελάγους να στερείται ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το δεύτερο σε μέγεθος λιμάνι της χώρας μας. Πολλοί από εμάς σπουδάσαμε στη Θεσσαλονίκη και περιμέναμε τέτοιες μέρες το πλοίο Σαπφώ, τη «Σαπφάρα» όπως τη λέγαμε χαϊδευτικά, για να ρθούμε στη Λέσβο και να κάνουμε γιορτές με τους γονείς, τους συγγενείς και φίλους μας.

Εξαιτίας της διακοπής της σύνδεσης τα παιδιά μας αναγκάζονται να μετακινηθούν από την Καβάλα και τον Πειραιά. Υποβάλλονται έτσι σε ταλαιπωρία, έξοδα, αλλά και κινδυνεύουν περισσότερο αφού θα ταξιδεύουν περισσότερες ώρες και θα διανύσουν πολλά επιπλέον χιλιόμετρα. Δεν αντιλαμβανόμαστε κι ούτε κατανοούμε τους λόγους που λήφθηκε αυτή η απόφαση.

Ζητούμε να επανεξετάσει την απόφασή του ο κύριος υπουργός και να αρχίσει σύντομα η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λέσβου με τη Θεσσαλονίκη. Γιατί αυτή η γραμμή υπάρχει από τα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ουδείς σκέφτηκε και τόλμησε να τη σταματήσει. Είναι εθνική ανάγκη η σύνδεση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη.

 

 

Με εκτίμηση

γονείς φοιτητών που σπουδάζουν

στη Θεσσαλονίκη, Κεντρική και

Δυτική Μακεδονία

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Γονείς φοιτητών προς αρμοδίους… Βάλτε επιτέλους πλοίο στη γραμμή Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη”

  1. Πιτσιλαδής Σαράντος

    Κι εμείς οι Χιώτες γονείς φοιτητών που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη ενώνουμε τις φωνές διαμαρτυρίας μας μαζί με αυτές των Μυτιληνιών και απαιτούμε να μπει πλοίο το οποίο θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα νησιά μας. Είναι ντροπή της πολιτείας να στέλνει τα παιδιά μας στην Καβάλα ή στον Πειραιά για να έρθουν με πλοίο στο νησί τους. Και σε τελική ανάλυση γιατί το πλοίο να πιάνει στην Καβάλα και όχι στη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένουν μερικές χιλιάδες νησιώτες από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου όπως γινόταν και κατά το παρελθόν.

Αφήστε ένα σχόλιο