Γνωριμία με το Απολιθωμένο Δάσος του Σιγρίου από επισκέπτες με προβλήματα όρασης

apolitomeno-dasos-afis

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στο Κέντρο Πληροφόρησης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στη Μυτιλήνη την Τρίτη 20 Μαΐου 2014 ομάδα επισκεπτών με προβλήματα όρασης με τους συνοδούς τους. Πρόκειται για γερμανούς επισκέπτες οι οποίοι βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο πραγματοποιώντας τις διακοπές τους.

Η ομάδα επισκεπτών με προβλήματα όρασης ενημερώθηκαν αρχικά από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ερευνών του Μουσείου κ. Ηλία Βαλιάκο για τη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους, την ποικιλία των φυτικών απολιθωμάτων και τη μοναδικότητά του, την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο, το Μουσείο και τις δραστηριότητές του αλλά και τα αποτελέσματα των ερευνητικών του εργασιών στην προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους.

Ακολούθησε περιήγησή τους στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης του Μουσείου στη Μυτιλήνη και ενημέρωσή τους για τα μοναδικά απολιθώματα του Απολιθωμένου Δάσους και τη σημασία τους στην κατανόηση της γεωλογικής εξέλιξης του Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους σε ειδικά επιλεγμένα απολιθώματα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν απολιθωμένα φυτά μέσω της αφής και να παρατηρήσουν τη δομή τους και τα ειδικά χαρακτηριστικά των φυτών που έχουν διατηρηθεί άριστα τα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια όπως οι αυξητικοί δακτύλιοι των κωνοφόρων δέντρων.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους η ομάδα επισκεπτών με προβλήματα όρασης από τη Γερμανία και οι συνοδοί τους δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη γνωριμία τους με το Απολιθωμένο Δάσος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο