Γιώργος Παπαπορφυρίου… Ο εκπαιδευτικός – αγωνιστής που “έφυγε” γρήγορα…

papaporfiriou

Ίσως το ρεπορτάζ μας για τον Γιώργο Παπαπορφυρίου να έρχεται ετεροχρονισμένα, αλλά θεωρούμε υποχρέωση μας ως ελάχιστο φόρο τιμής, να γράψουμε δύο αράδες για τον εξαίρετο αυτό άνθρωπο.

Ο Γιώργος Παπαπορφυρίου που “έφυγε” τόσο γρήγορα από κοντά μας, σε ηλικία μόλις 68 χρονών, ήταν ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που όμως ήταν πολύ δημιουργικός.

Δούλευε πάντα αθόρυβα, από όποιο μετερίζι κι αν του έδινε ο κόσμος της Λέσβου…

Υπήρξε Δήμαρχος Αγιάσου, Πρόεδρος επί σειρά ετών στην Ένωση Καταναλωτών Λέσβου, Πρόεδρος στην Κίνηση Πολιτών Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίου, όπου έδινε το δικό του αγώνα, για τη σύσφιξη των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων.

Στις μνήμες όλων μας θα παραμείνει ως ο αγωνιστής εκπαιδευτικός !!!

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ “ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”

 Για τον «στρατοπεδάρχη» μας

 Εκ μέρους όλων αυτών που ενώσαμε τις δυνάμεις μας, τις ιδέες και τα ιδανικά μας, γράφουμε αυτό το γράμμα όχι από υποχρέωση ή καθήκον.

Είναι η εσωτερική μας ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τα συναισθήματά μας για τον Γιώργο Παπαπορφυρίου, τον «στρατοπεδάρχη» του ΠΙΚΠΑ του 2012 του 2013 και 2014, όταν ξεκίνησε αυθόρμητα ως χώρος ανοιχτής φιλοξενίας μεταναστών, καθαρή εθελοντική προσπάθεια που είχε αγκαλιαστεί από την κοινότητα της Μυτιλήνης αλλά και της Λέσβου.

Στις δύσκολες στιγμές των ανθρώπων τα αισθήματα της αγάπης, της αλληλεγγύης της φιλίας και οι γνήσιες ανθρώπινες σχέσεις, χωρίς υποκρισία και ιδιοτέλεια, διαμορφώνονται αποκαλύπτονται και αποδεικνύονται στην πράξη.

Έτσι σε γνωρίσαμε Γιώργο. Στην καθημερινή δράση και στην καθημερινή σου παρουσία στην βοήθεια των συνανθρώπων μας.

«Τα δίκαια και τα ανεκτίμητα εύγε» που λέει  ο Καβάφης.

«Αγαθοίς ανδράσιν μείζων ο κατόπιν και μετά την τελευτήν έπαινος, φθόνου ουκ επί πολύ επιζώντος» έγραψε ο Θουκυδίδης.

 Για σένα δεν χρειαζόταν να φύγεις για να έρθει ο έπαινος, τον είχες και εν ζωή.

 ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 “Χάσαμε τον φίλο και συνοδοιπόρο στους αγώνες μας. Χάσαμε έναν τίμιο και ειλικρινή άνθρωπο, που πάντα με χαμόγελο αντιμετώπιζε τη ζωή. Ήταν άνθρωπος που διέθετε καθαρότητα σκέψεων και λόγων. Γι’ αυτό ακριβώς δεν του άρεσαν τα πολλά λόγια. Είμαστε φτωχότεροι σαν κοινωνία από χθες.

Ο Γιώργος Παπαπορφυρίου υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καταναλωτών Λέσβου για πάνω από μια δεκαετία. Κατά τη διάρκεια αυτή θήτευσε σε όλες τις θέσεις ευθύνης του Δ. Σ., ενώ διατέλεσε δύο φορές πρόεδρος του. Η παρουσία του στην ΕΝ.ΚΑΛ. υπήρξε πολύτιμη γιατί με την αγωνιστικότητά του και το χωρίς ακρότητες πνεύμα του μας καθοδηγούσε και μας ενέπνεε αισιοδοξία σε δύσκολες στιγμές. Όπλο του ήταν το Χαμόγελό του.

Η προσφορά του Γιώργου Παπαπορφυρίου δεν περιορίστηκε μόνο στην Ένωση Καταναλωτών και στο καταναλωτικό κίνημα. Ο έντονα κοινωνικός χαρακτήρας του τον ωθούσε σε συνεχή και πολυσχιδή κοινωνική δράση, πάντα με στόχο την Προσφορά στον Άνθρωπο.

Ένας άνθρωπος παράδειγμα για μας στους καθημερινούς αγώνες της ζωής.

Γιώργο εμείς οι συνεργάτες σου θα συνεχίσουμε όσα παρακαταθήκη μας άφησες.

Καλό ταξίδι.  Θα σε θυμόμαστε με αγάπη..

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝ.ΚΑΛ. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην σύζυγο του, τα παιδιά του και όλους τους συγγενείς.”

Μυτιλήνη 3 Ιανουαρίου 2016

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

92 Άποψη για τα “Γιώργος Παπαπορφυρίου… Ο εκπαιδευτικός – αγωνιστής που “έφυγε” γρήγορα…”

Αφήστε ένα σχόλιο