“Γιορτές της Γης”… Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

gefsignosia-sto-mouseio

16η ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2015

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

λεσβιακών παραδοσιακών γλυκών

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Γευσιγνωσία παραδοσιακών λεσβιακών γλυκών του κουταλιού θα οργανώσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αυτή την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.  στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας οργανώνεται στα πλαίσια της 16ης Γιορτής Αγροτουρισμού που οργανώνει το Μουσείο στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι και προβάλει τα λεσβιακά προϊόντα και στη λεσβιακή κουζίνα.

Η UNESCO έχει εγκρίνει την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας με στόχο την προβολή της μεσογειακής δίαιτας καθώς οι μεσογειακές κοινωνίες κατά την ιστορική τους διαδρομή έχουν διαμορφώσει ένα ξεχωριστό διατροφικό πολιτισμό με κοινά χαρακτηριστικά.

Τα γλυκά του κουταλιού είναι στενά συνδεδεμένα με την παράδοση της Λέσβου. Σήμερα η παράδοση αναβιώνει από τις γυναίκες των Αγροτουριστικών Συνεταιρισμών οι οποίες δημιουργούν αριστοτεχνήματα γεύσης αξιοποιώντας τα προϊόντα του τόπου τους με πολύ κέφι και μεράκι και αξιοποιώντας τις παλιές συνταγές. Γλυκό ελιά, κάστανο, καρπούζι, κυδώνι, αντζούρι, ντοματάκι, τριφτό κολοκύθι, πορτοκάλι, νεράντζι, νερατζάκι, μελιτζανάκι, λεμόνι, φράπα, κυδώνι, σταφύλι και πολλές ακόμα γεύσεις θα ταξιδέψουν τους γευσιγνώστες του Μουσείου σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και τη 16η Γιορτή Αγροτουρισμού 2015 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην Ιστοσελίδα του Μουσείου www.lesvosmuseum.gr, στα τηλέφωνα του Μουσείου 2253054434, 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr.

 

psaradelis-sigrotima-2

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ»

 

Συναυλίες με

Κώστα Παρίση και

Μάκη Ψαραδέλλη

  

 

31 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2015 στο Μουσείο Φυσικής

Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Δύο ιδιαίτερες μουσικές βραδιές με τον Κώστα Παρίση (Υπόγεια Ρεύματα) και τον Μάκη Ψαραδέλλη διοργανώνει στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι, στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ 2015.

Στις 31 Ιουλίου ο Κώστας Παρίσης και ο Μάκης Ψαραδέλλης με ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από την προσωπική  δισκογραφία τους, διασκευές αγαπημένων δημιουργών αλλά και καινούρια τραγούδια από τον νέο δίσκο που ετοιμάζουν μαζί οι δύο τραγουδοποιοί.

Την 1η Αυγούστου θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή. Τραγουδούν ο Κώστας Παρίσης και τα “Φώτα απέναντι”.

Με τη συμμετοχή των μουσικών Μάριου Λέλεκα στο μαντολίνο και το τζουρά, Ελπιδοφόρου Λέλεκα στα κρουστά, Βάσω Κωνσταντιδέλλη στο κανονάκι, Θανάση Ελευθεράκο τραγούδι, Μυρσίνη Κουτσκουδή κιθάρα, τραγούδι, σαντούρι, Μιχάλη Κουτσκουδή μπουζούκι, Ιγνάτη Παπαγιαννάκη, Παναγιώτη Φουσκολαγουδάκη, Μιχάλη Παπάζογλου και Ειρήνη Μακρή στην κιθάρα,

Οι συναυλίες εντάσσονται στο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Γιορτές της Γης» που οργανώνει κάθε χρόνο το Μουσείο στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι το διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος 2015

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο