Γιατροί ΕΣΥ Λέσβου: “ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου και συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ”

giatroi-660_2

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου

Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11πμ. στα Κεντρικά Λύκεια

“Την ώρα που η κοινωνία υποφέρει από την ανεργία, την φτώχεια, την διάλυση της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας, κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν να διαλύουν ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας. Το τελευταίο περιστατικό θανάτου μιας άνεργης και ανασφάλιστης μητέρας 40 ετών, δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο, αυτό που έχουμε τονίσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια. Η πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. στην υγεία είναι εγκληματική και υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους συνανθρώπων μας.

Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, με τη γνωστή μέθοδο του κατεπείγοντος σε τρία άρθρα και 190 σελίδες και εν μέσω εκβιασμών, εξευτελίζοντας τη λειτουργία της Βουλής, δεν παρέδωσαν μόνο τα φαρμακεία και την παραγωγή γάλακτος στις πολυεθνικές. Οδήγησαν σε διαθεσιμότητα τα πληρώματα ασθενοφόρων και τους οδηγούς των νοσοκομείων, προκαλώντας αδιέξοδο στη λειτουργία τους. Ακόμα και αν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι απορροφηθούν στο ΕΚΑΒ οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα υποβαθμιστούν, αφού το ΕΚΑΒ θα επιφορτιστεί με το επιπλέον έργο στήριξης των αναγκών των νοσοκομείων και αυτό θα γίνει σε βάρος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας. Την ίδια ώρα το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν σταματά το εγκληματικό πάγωμα των προσλήψεων σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αλλά συνεχίζει να αρνείται την μονιμοποίηση των επιμελητών, που συμπληρώνουν πενταετή θητεία. Η κυβέρνηση στοχεύει να δημιουργήσει δεξαμενή επιμελητών Ε.Σ.Υ. υπό απόλυση. Πρακτικά σχεδόν όλοι οι γιατροί στα Νοσοκομεία και Κ.Υ. που είναι κάτω των 50 ετών, τίθενται σε ομηρία και κινδυνεύουν να πάρουν το δρόμο της εξόδου όταν οι κυνηγοί κεφαλών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ το ζητήσουν, όταν σε κάποιο κύμα απολύσεων θα πρέπει να βγουν τα νούμερα.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που λείπουν ήδη έξι χιλιάδες ειδικευμένοι γιατροί από το Ε.Σ.Υ., αριθμός που συνεχώς αυξάνεται καθώς υπάρχει μεγάλο κύμα συνταξιοδότησης και στις θέσεις που μένουν κενές δεν προσλαμβάνονται νεότεροι. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να κλείνουν ή να συγχωνεύονται κλινικές και ειδικευμένοι γιατροί να αναγκάζονται να μετακινούνται από την Μυτιλήνη στον Αι Στράτη και τη Λήμνο και αντίστροφα, για να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις.

Άνοιξαν τα ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) στη Λέσβο, επί της ουσίας χωρίς γιατρούς. Και τώρα κυριολεκτικά αρπάζουν γιατρούς από τα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο, για να τα λειτουργήσουν υποτυπωδώς. Προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα διαλύσουν τα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο, όπως διέλυσαν τα ιατρεία του ΙΚΑ.

Για να αντιπαρατεθούμε σε αυτή την κοινωνική καταστροφή δεν αρκεί η εθιμοτυπική τουφεκιά των ξεπουλημένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Χρειάζεται γενικός απεργιακός ξεσηκωμός στηριγμένος στις γενικές συνελεύσεις, με συντονισμό στη βάση, διάρκεια, σχέδιο και προοπτική, χωρίς εκλογικές αυταπάτες. Με στόχο να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δ.Ν.Τ. και του κεφαλαίου στη υγεία και γενικά.  Με αυτή τη λογική καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία και σε κλιμάκωση. Απαιτούμε:

Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι γιατροί, που κλείνουν πενταετία στο ΕΣΥ. Να προσληφθούν άμεσα γιατροί στα ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ). Προσλήψεις εργαζομένων στην υγεία με αξιοπρεπείς μισθούς και μονιμότητα και γιατρών και πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Όχι στις διαθεσιμότητες των οδηγών και τις απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αποσύνδεση και πλήρη αυτονομία του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Όχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και προσωπικού, όχι στις συγχωνεύσεις κλινικών. Καθιέρωση θετικών κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών και προσωπικού σε μονάδες απομακρυσμένων περιοχών.

Δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό. Κατάργηση όλων των απαράδεκτων χαρατσιών στην υγεία. Κατάργηση του πλαφόν συνταγογράφησης ανά γιατρό.”

Μυτιλήνη, 7 Απριλίου 2014

ΕΝΩΣΗ     ΙΑΤΡΩΝ    Ε.Σ.Υ.    ΛΕΣΒΟΥ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο