Γιάννη Μπουρνούς: “Στις 25 Ιανουαρίου ο λαός μας καλείται να κάνει ένα ιστορικό αποφασιστικό βήμα”

bournous-syriza

“ Στις 25 Ιανουαρίου ο λαός μας καλείται να κάνει ένα ιστορικό, αποφασιστικό βήμα. Να φτάσει η αλήθεια για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, ώστε να γκρεμίσουμε με τη βοήθεια όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων την εκστρατεία τρομοκρατίας των ευρωπαϊκών λαών. Ήρθε η ώρα η ελπίδα να νικήσει τον φόβο! ”

Του Γιάννη Μπουρνούς
Οι μέρες της μνημονιακής ασυδοσίας των Σαμαρά-Βενιζέλου είναι πια μετρημένες. Στις 25 Ιανουαρίου ο λαός μας καλείται να κάνει ένα ιστορικό, αποφασιστικό βήμα: να ολοκληρώσει τη «δημοκρατική επανάσταση» του Ιουνίου του 2012 και να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του σε θέση αυτοδύναμης κυβέρνησης στη χώρα μας.

 Οι λαοί της Ευρώπης, οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό κίνημα στην Ευρώπη στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην Ελλάδα.

Η αποφασιστική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές μπορεί να βάλει τέλος στις πολιτικές των Μνημονίων και τη στρατηγική της λιτότητας στη χώρα μας και να πυροδοτήσει προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στις 25 Ιανουαρίου ο φόβος, επιτέλους, αλλάζει στρατόπεδο και περνάει στην πλευρά του αντιπάλου: των φονταμενταλιστών του νεοφιλελευθερισμού, που τα τελευταία 5 χρόνια μετέτρεψαν την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες των PIIGS (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία), και όχι μόνο, σε εργαστήριο ενός βάρβαρου και παράλογου πειραματισμού.

Ήρθε επιτέλους η ώρα της ήττας για τους ιδεολογικούς απογόνους του Φρίντμαν. Γι’ αυτό και μερίδα των διεθνών ΜΜΕ του κυρίαρχου συστήματος έχει επιδοθεί τις τελευταίες μέρες σε μια πρωτοφανή εκστρατεία φόβου και ψέματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της βούλησης του ελληνικού λαού. Αισθάνονται ότι πλησιάζει το τέλος της συναίνεσης και της «σιγής νεκροταφείου» στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την ευρωζώνη. Καταλαβαίνουν ότι η ρήξη με τη λιτότητα στην Ελλάδα και η διατύπωση της μελετημένης αντιπρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τη διαχείριση των δημόσιων χρεών της Ελλάδας και της ευρωζώνης θα αποτελέσει τεράστια αλλαγή στον κοινωνικό και πολιτικό ανταγωνισμό στην Ευρώπη και θα ανυψώσει το φρόνημα, την ελπίδα και τις προσδοκίες όλων των ευρωπαϊκών λαών απέναντι στις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις τους, την ηγεσία της Ε.Ε. και την τρόικα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμη και διεθνείς θεσμικοί φορείς και οικονομικοί αναλυτές, οι οποίοι στο παρελθόν αποτέλεσαν σφοδρούς πολέμιους του εναλλακτικού οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αναγκάζονται σήμερα να παραδεχτούν ότι ισχύουν όσα υποστηρίξαμε πεισματικά τα τελευταία χρόνια: ότι τα δημόσια χρέη των υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης δεν είναι βιώσιμα και ότι η στρατηγική της λιτότητας στραγγάλισε την πραγματική οικονομία, ακυρώνοντας ταυτόχρονα κάθε προοπτική βιώσιμης και φιλολαϊκής ανάπτυξης.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι να δικαιωθούν οι ελπίδες των λαών της ηπείρου μας. Στόχος μας είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα να αποτελέσει την αρχή για ένα μεγάλο, σαρωτικό κύμα, που εντός του 2015 θα περάσει από την Ισπανία (Podemos) και την Ιρλανδία (Σιν Φέιν) και θα θέσει υπό αμφισβήτηση την «ακλόνητη ηγεμονία» της κ. Μέρκελ, των τραπεζιτών, των «αγορών» και των πολιτικών συμμάχων τους, δεξιών, σοσιαλδημοκρατών και φιλελεύθερων.

Από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν οι εκλογές στην Ελλάδα, γινόμαστε αποδέκτες χιλιάδων προσωπικών και συλλογικών μηνυμάτων αλληλεγγύης από κάθε γωνιά της Ευρώπης και του κόσμου. Δεκάδες Ευρωπαίοι συναγωνιστές μας μάς ενημερώνουν ότι τις ημέρες των εκλογών θα βρεθούν στο πλάι μας στην Αθήνα, για να ενισχύσουν τον προεκλογικό μας αγώνα και να μοιραστούν μαζί μας την ιστορική νίκη της Αριστεράς.

Ένα είναι το κεντρικό μας μήνυμα προς κάθε Ευρωπαίο σύμμαχό μας, πολίτη ή συλλογικότητα της Αριστεράς, της δημοκρατίας και των κινημάτων: Να φτάσει η αλήθεια για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, ώστε να γκρεμίσουμε με τη βοήθεια όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων την εκστρατεία τρομοκρατίας των ευρωπαϊκών λαών. Ήρθε η ώρα η ελπίδα να νικήσει τον φόβο!

Ο Γιάννης Μπουρνούς είναι υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

efsyn.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο