Γαληνός προς Κατρακάζο: “Απαξιώνετε το Δήμο Λέσβου και εμένα προσωπικά…” Άμεση απάντηση…

galinos-katrakazos

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκο Κατρακάζο, την παρακάτω επιστολή:

“Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Με έκπληξη και συνάμα έντονη δυσαρέσκεια ενημερώθηκα μέσω του δελτίου τύπου που μου στείλατε σχετικά με τη σύσκεψη που οργανώνει την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στις 12:00 το μεσημέρι, στη Μυτιλήνη, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Λέσβου.

Η δυσαρέσκεια μου αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι εδώ και πολύ καιρό, είχαν προηγηθεί τόσο γραπτές, όσο και προφορικές προσκλήσεις για συνάντηση μας προκειμένου να συζητηθούν θέματα αρμοδιότητά σας, στις οποίες ήσασταν θετικός. Μάλιστα, υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία συνάντησης μας την οποία και ακυρώσατε. Και ενώ θα περίμενε κανείς να επικοινωνήστε με το γραφείο μου για τον ορισμό νέας ημερομηνίας, αντίθετα έλαβα ένα δελτίο τύπου αντί πρόσκλησης, για να συμμετάσχω στην παραπάνω ανοιχτή σύσκεψη.

Στοιχειώδης κανόνες σεβασμού στο πρόσωπο και κυρίως στο θεσμό του Δημάρχου, επέβαλαν να προηγηθεί η προγραμματισμένη – άλλωστε – συνάντηση μας και να ακολουθήσει η ανοιχτή σύσκεψη. Με την ανάρμοστη και ανεξήγητη αυτή συμπεριφορά, απαξιώνετε το Δήμο Λέσβου καθώς και εμένα προσωπικά. Όπως καταλαβαίνετε, δημιουργείτε με υπαιτιότητά σας πρόβλημα στη συνεργασία μας, που ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο θέμα, πρέπει να είναι συστηματική και ουσιαστική.

Λυπάμαι, πραγματικά, για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, αλλά έπειτα από όλα αυτά, η παρουσία του Δήμου Λέσβου, στην ανοιχτή σύσκεψη που έχετε ανακοινώσει, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη.”

 ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΥ

“Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Με έκπληξη έλαβα την επιστολή σας. Είναι δεδομένος ο σεβασμός στο πρόσωπό σας και φυσικά στο θεσμό, που υπηρετείτε.

Εξάλλου, η πίστη μου στην ανάγκη της στενής συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας σε ό,τι αφορά την τουριστική πρόοδο στα νησιά μας δεν θα μου επέτρεπε να λειτουργήσω διαφορετικά.

Επιτρέψτε μου να σημειώσω επίσης, ότι έχω συνεργαστεί αρμονικά και παραγωγικά μέχρι σήμερα με το Δήμο σας και τους αιρετούς εκπροσώπους του (αντιδήμαρχοι κτλ) σε δεκάδες δράσεις που έχουμε υλοποιήσει μέχρι σήμερα.

Το τελευταίο διάστημα από αρκετούς τουριστικούς φορείς της Λέσβου δεχόμαστε ερεθίσματα για μια  συνάντηση όλων με αντικείμενο φυσικά την καλύτερη οργάνωση της τουριστικής προβολής. Κρίναμε λοιπόν, αναγκαίο να κάνουμε μια τέτοια συνάντηση με όλους τους φορείς και φυσικά με τη δική σας καταλυτική συμμετοχή και στη συνέχεια από κοινού Δήμος και Περιφέρεια να προχωρήσουμε.

Εάν αυτό το θεωρήσατε προσβολή σας διαβεβαιώνω ότι η δική μας πρόθεση δεν ήταν τέτοια. Πρόθεσή μας ήταν και είναι να δώσουμε σε όλους τη δυνατότητα της τοποθέτησης  και της  συμμετοχής χωρίς αποκλεισμούς και προειλημμένες αποφάσεις.

Δεν έχω καμία απολύτως αντίρρηση να συναντηθώ μαζί σας πριν από τη συνάντηση αυτή, δεδομένου ότι αξία έχει ο κοινός μας στόχος και όχι η διαδικασία.”

 

 

Με εκτίμηση,

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

& ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΣ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο