Γαληνός προς Εισαγγελέα: “Θα καθαρίζουμε τους χώρους αρμοδιότητάς μας…”

galinos monos

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιληνης, κ. Αντ. Παπαματθαίου, την παρακάτω επιστολή:

“Αξιότιμε κε Εισαγγελέα,

Σε απάντηση εγγράφου με το οποίο ζητάτε από το Δήμο Λέσβου να προβεί δια των συνεργείων καθαριότητας του σε καθημερινή καθαριότητα και απολύμανση με ειδικά φάρμακα των κεντρικών σημείων της πόλης της Μυτιλήνης, λόγω της αθρόας έλευσης μεταναστών, θα ήθελα να σας κάνω γνωστά τα εξής:

Ο Δήμος Λέσβου, εδώ και επτά μήνες, καταβάλει απεγνωσμένες προσπάθειες για να διατηρήσει σε αξιοπρεπή επίπεδα τόσο τους χώρους ευθύνης του, όσο και τους χώρους που ανήκουν σε άλλους φορείς, οργανισμούς και υπηρεσίες. Σας ενημερώνω ότι, στην εξαιρετικά δύσκολη αυτή προσπάθεια, ο Δήμος Λέσβου αγωνίζεται ουσιαστικά μόνος, διαθέτοντας προσωπικό και μέσα.

Ο χώρος του λιμανιού και της Προκυμαίας της Μυτιλήνης, δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου – όπως θα έπρεπε – αλλά αποτελεί περιοχή ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου. Παρόλα αυτά, ο Δήμος καθημερινά καθαρίζει τους παραπάνω χώρους.

Θεωρώ λοιπόν ότι η παρέμβαση σας για καθαρισμό και απολύμανση κεντρικών σημείων της Μυτιλήνης, είναι μεν ορθή, αλλά άνευ ουσίας, αφού, όπως προείπα, εδώ και μήνες ο Δήμος Λέσβου, δίνει καθημερινά τη μάχη της καθαριότητας σε όλα τα σημεία όπου υπάρχουν μετανάστες.

Μετά την σημερινή εντολή σας για την επιστροφή των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων ξανά στο χώρο του Λιμανιού της Μυτιλήνης, σας ενημερώνω ότι ο Δήμος Λέσβου, θα επικεντρωθεί στην καθαριότητα των χώρων ευθύνης του και θα πρέπει κάθε άλλος φορέας και υπηρεσία να αναλάβει την καθαριότητα των χώρων ευθύνης τους.

Τέλος, σας προσκαλώ για μια εκτενή ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου Λέσβου, σχετικά με το μεταναστευτικό.”

 

Ο-

Δήμαρχος Λέσβου

Σπύρος Γαληνός

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Γαληνός προς Εισαγγελέα: “Θα καθαρίζουμε τους χώρους αρμοδιότητάς μας…””

Αφήστε ένα σχόλιο