Βραδιά Λεσβιακής Ποίησης στο Πλωμάρι

Plomari am

Σε μια προσπάθεια ανάδειξης και ευρύτερης προβολής της λεσβιακής ποίησης, που υπήρξε πάντοτε πληθωρική και ιδιαίτερης ποιοτικής αξίας, η ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, πρότεινε στην αντιδημαρχία πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, την διοργάνωση μιας βραδιάς αφιερωμένης σ’ αυτήν, στα πλαίσια του Λεσβιακού Καλοκαιριού 2015.

Έτσι στις 8.30  το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, μέλη της ομάδας ανάγνωσης της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ θα απαγγείλουν δείγματα λεσβιακής ποίησης, πλαισιωμένα από την χορωδία ΑΛΚΑΙΟΣ που θα τραγουδήσει μελοποιημένα ποιήματα.

Στην ίδια εκδήλωση οι Λέσβιοι ποιητές που ζουν και εργάζονται στο νησί, οι Αριστείδης Καλάργαλης και Δημήτρης Βενέτας θα απαγγείλουν έργα τους.

Η ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ, έχοντας επίγνωση της αδυναμίας της να περιλάβει σε μια εκδήλωση το τεράστιο μέγεθος της λεσβιακής ποίησης, σχεδιάζει με την βοήθεια του Δήμου ή και άλλων φορέων να οργανώσει στο μέλλον και άλλες παρουσιάσεις είτε στο Πλωμάρι είτε σε άλλα κέντρα του νησιού μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο