Βράβευση εθελοντών αιμοδοτών Μυτιλήνης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

vravefsi-seado

Την Κυριακή 14 Ιουνίου, που έχει καθιερωθεί και ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, βράβευσε τους Εθελοντές Αιμοδότες Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) που έχουν προσφέρει άνω των 50 μονάδων αίματος και κατ’ επέκταση βράβευσε το Κίνημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Χώρα μας.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν και οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας 10 Νοσοκομείων της Χώρας, το Ιατρικό και Παραϊατρικό Προσωπικό, όπου το Εθελοντικά προσφερόμενο αίμα κυμαίνεται σε υψηλά ποσοστά.

Ο αριθμός όλων των τιμώμενων Εθελοντών Αιμοδοτών ήταν 125 Αιμοδότες, εκ των οποίων παρευρέθηκαν 85 και παρέλαβαν την τιμητική τους διάκριση, οι οποίοι προσέφεραν επί σειρά ετών από 50 έως και 96 μονάδες ολικού αίματος.

Πριν τη διαδικασία βράβευσης χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων σχετικών με την εθελοντική αιμοδοσία, μεταξύ των οποίων και τη συμπατριώτισσά μας κα Μελίνα Μπάκα εκ μέρους των πολυμεταγγιζομένων ατόμων.

Τα μέλη του ΣΕΑΜ που βραβεύθηκαν ήσαν τα εξής:

 

  1. Αχλάδας Γιώργος
  2. Ανδρίκος Παναγιώτης
  3. Γιαννέλλης Στρατής (που δυστυχώς δεν είναι πλέον στη ζωή)
  4. Καμενής Δημήτρης
  5. Καρακωνσταντής Αντώνιος
  6. Μαυρουδής Θόδωρος
  7. Προκοπίου Ηρακλής
  8. Τεντόμας Βασίλης

Το διοικ. συμβούλιο του ΣΕΑΜ εκπροσώπησε η πρόεδρος Μαρία Ζερβού ενώ σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν:.

“Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη και αισιοδοξία, ευελπιστώντας να συμβάλλουμε στην οργανωτική σύνδεση όλων των ομάδων εθελοντών αιμοδοτών του νησιού, ώστε στην επόμενη βράβευση να αποτυπωθεί ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που έχουν αιμοδοτήσει πάνω από 50 φορές, μιας και αυτή τη φορά δεν κατέστη δυνατόν να συμπεριληφθούν στα βραβευθέντα άτομα, όσα δεν ήταν μέλη του συλλόγου μας και άρα εκτός Ομοσπονδίας (ΠΟΣΕΑ).”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο