Βιτένις Αντριουκάιτις: “Τα είδα όλα αυτά εδώ στην ΕΕ, στο νησί της Λέσβου” (ΒΙΝΤΕΟ)

metanastes-presveis-2

Επιστολή για την Ελλάδα έγραψε ο Λιθουανός Επίτροπος Βιτένις Αντριουκάιτις περιγράφοντας στο «Κολλέγιο των Επιτρόπων» την κατάσταση που είδε με τα ίδια του τα μάτια στη διάρκεια επίσκεψής του στη Μυτιλήνη.

Στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρει: «Δεν ήμουν στην Αφρική, ούτε σε κάποια απομακρυσμένη αναπτυσσόμενη χώρα. Τα είδα όλα αυτά εδώ στην ΕΕ, στο νησί της Λέσβου, στην Ελλάδα. Σοκαρίστηκα, έφριξα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα λεγόμενα του Λιθουανού Επιτρόπου φέρεται να εξόργισαν τους Ευρωπαίους στην Κομισιόν.

Μεταξύ άλλων, γράφει: «Ήμουν σε μια ακτή, όταν έφθασε μια μικρή βάρκα, όπου βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά, κάποια άρρωστα, κάποια απλά εξαντλημένα, παγωμένα, αφυδατωμένα. Δεν υπήρχε μέρος για την εξέταση ή την περίθαλψή τους, δεν υπήρχε εξοπλισμός, ούτε προσωπικό υγείας, εκτός από έναν γιατρό μιας ΜΚΟ. Κανένα ασθενοφόρο, καμία κουβέρτα. Μου είπαν ότι τρία μικρά παιδιά που είχαν φτάσει στην ίδια παραλία πέθαναν από υποθερμία μερικές ημέρες πριν. Κύριε Πρόεδρε δεν ήμουν στην Αφρική, ούτε σε κάποια απομακρυσμένη αναπτυσσόμενη χώρα. Τα είδα όλα αυτά εδώ στην ΕΕ, στο νησί της Λέσβου, στην Ελλάδα. Σοκαρίστηκα, έφριξα».

Δείτε το βίντεο όταν οι Πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε. είδαν απέναντι από το αεροδρόμιο να βγαίνουν οι μετανάστες μέσα από τη βάρκα στην ακτή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

10 Άποψη για τα “Βιτένις Αντριουκάιτις: “Τα είδα όλα αυτά εδώ στην ΕΕ, στο νησί της Λέσβου” (ΒΙΝΤΕΟ)”

Αφήστε ένα σχόλιο