ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ με υπερήλικες πρώην εύπορους συμπολίτες μας να ψάχνουν στα σκουπίδια ψωμί για το Πάσχα !!!

ftoxia-1

Σοκ προκαλεί το ερασιτεχνικό βίντεο που μας έφερε αναγνώστης του LesvosNews.gr, στο οποίο εμφανίζονται υπερήλικες πρώην εύποροι συμπολίτες μας, να ψάχνουν μέσα σε κάδους σκουπιδιών, για να βρουν τρόφιμα και να έχουν να φάνε το Πάσχα !!!

Το βίντεο είναι τραβηγμένο το Μεγάλο Σαββάτο, σε εύπορη συνοικία της Μυτιλήνης και οι υπερήλικες συμπολίτες μας ψάχνουν αγωνιωδώς μέσα στα σκουπίδια, για να βρουν ένα κομμάτι έστω ξερό ψωμί, για να σβήσουν την πείνα τους.

Από την ενημέρωση που έχουμε, πρόκειται για άτομα πάνω από 90 χρονών, τα οποία κάποτε ήταν εύποροι πολίτες του τόπου μας.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει την χώρα μας, αλλά και η ανικανότητα των τοπικών μας “αρχόντων” να βοηθήσουν τους αναξιοπαθούντες και τους άστεγους του νησιού μας, μας οδηγεί στα σοκαριστικά αυτά φαινόμενα.

Τι έχει γίνει με τους μέχρι τώρα γνωστούς – άγνωστους άστεγους της πόλης μας;

Ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ !!!

Τους βλέπουμε σε καθημερινή βάση να σέρνονται δίπλα μας στα πεζοδρόμια και στα παγκάκια και αδιαφορούμε όλοι !!!

Άλλοι κοιμούνται μέσα σε εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα…

Οι φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, είναι γροθιές στα στομάχια όλων μας…

Όπως επίσης και το βίντεο…  Ανατριχιαστικό !!!

Και τώρα, βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, που θα αναδείξουν τους νέους τοπικούς μας “άρχοντες”…

Σαν κι αυτούς, που και στις προηγούμενες εκλογές μας έταζαν ότι θα βρεθούν στο πλευρό των απόρων και των αναξιοπαθούντων…

Και που ευτυχώς που χάρη στον εθελοντισμό και τις εθελοντικές οργανώσεις, που δίνουν κάθε μέρα χείρα βοηθείας στους δυστυχείς συμπολίτες μας κατορθώνουν τουλάχιστον να επιβιώνουν κάτω από αθλιότατες συνθήκες…

Όσο για τους τοπικούς μας άρχοντες…

Αρκούνται στο να ευχαριστούν τους ευεργέτες…

Καλημέρα Μυτιλήνη !!!

astegoi-mytilinis

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “ΒΙΝΤΕΟ – ΣΟΚ με υπερήλικες πρώην εύπορους συμπολίτες μας να ψάχνουν στα σκουπίδια ψωμί για το Πάσχα !!!”

  1. μιχαιλ

    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ
    ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ,, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ2014 της άγριας λιτότητας και της φτώχειας, στην Ελλάδα που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας όχι από λάθη των πολιτών αλλά από τα λάθη των πολιτικών που την κατάντησαν μια χώρα, συμπολίτες μας μαζεύουν τροφή από τα σκουπίδια.

Αφήστε ένα σχόλιο