Αυτά είναι τα Δάνεια που θα Χαριστούν!… Μήπως ανάμεσά τους είναι και το δικό σας;

daneia_89

Ξεκινούν άμεσα οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης με τις τράπεζες για το κούρεμα δανείων ενώ ταυτόχρονα αλλάζει και το πτωχευτικό δίκαιο. Μέσα στο καλοκαίρι αρχίζουν οι συζητήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης με τις τράπεζες που έχουν ως στόχο να καταλήξουν σε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέπει κούρεμα δανείων υπό προϋποθέσεις.

Η διαγραφή θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, σε επιχειρηματικά δάνεια. Πρώτη και κυριότερη προϋπόθεση θα είναι η επιχείρηση να έχει προοπτική όχι μόνο βιωσιμότητας αλλά και ανάπτυξης. Είναι προς το συμφέρον των τραπεζών να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα κορυφαίος παράγοντας του αρμόδιου υπουργείου αποκάλυψε το ”δρόμο” για το κούρεμα δανείων στις επιχειρήσεις.

”Υπάρχει ένας μεγάλος όγκος μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων. Κάποιες επιχειρήσεις, όποια μέτρα και αν ληφθούν, είναι φυσικό ότι θα κλείσουν. Κάποιες άλλες, όμως, μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να αναπτυχθούν, εάν αναγνωρίσουμε ότι ένα κομμάτι των δανείων δεν μπορεί να εισπραχθεί από αυτές.

Με το “κούρεμα” -αν και δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη διότι έχει αποκτήσει αρνητική χροιά- πολλές περισσότερες θα καταφέρουν να έχουν λειτουργικά κέρδη και να επιβιώσουν. Είναι προς το συμφέρον των τραπεζών να αναπνεύσουν οι επιχειρήσεις”.

http://planet-greece.blogspot.com/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο