Αστεία απάντηση του Δήμου Λέσβου για τα χρήματα που ξόδεψαν για τους μετανάστες

galinos-metanastes-2

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Λέσβου, πήραμε την κάτωθι απάντηση, σχετικά με το δημοσίευμά μας, το οποίο βασιζόταν σε πληροφορίες από δελτίο τύπου, που από το ίδιο το γραφείο τύπου του Δήμου Λέσβου λάβαμε.

Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός, ότι όσες φορές λάβαμε απάντηση από το  Δήμο Λέσβου που αφορούσε τον ίδιο τον Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, πάντοτε το κείμενο ήταν ανυπόγραφο.

Ας έρθουμε όμως στην ουσία του θέματος…

Διαβάστε την απάντηση του Δήμου Λέσβου που έχει να κάνει με το δημοσίευμα μας,  “Λεφτά υπάρχουν !!! Πακτωλός χρημάτων από τον Γαληνό για τους μετανάστες…”

Σας το μεταφέρουμε χωρίς καμία παρέμβαση, ούτε και ορθογραφική…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ

“Τόσο ο Δήμος Λέσβου, όσο και κάθε πολίτης αυτού του νησιού, προσφέρει από το υστέρημά του για να μπορέσει να ανακουφίσει, όσο γίνεται, τον πόνο των προσφύγων. Η αναφορές περί πακτωλού χρημάτων και η σύνδεσή τους με ανθρώπινες ψυχές, πολλές από τις οποίες χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου, αποτελούν, το λιγότερο, ντροπιαστική ασέβεια. Όσοι μάταια προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα χάους, οφείλουν να γνωρίζουν ότι κρίνονται καθημερινά από τους συμπολίτες μας. Προς πείσμα, όμως, των κάθε είδους λατρευτών της απραξίας και της απάθειας, ο Δήμος Λέσβου, θα συνεχίσει να πράττει τόσο το ανθρωπιστικό του καθήκον, όσο και το καθήκον του προς το Λεσβιακό λαό.”

ΤΟ LESVOSNEWS ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ 

Θα ξεκινήσουμε την απάντησή μας στο Δήμο Λέσβου, με το πόσο ντροπιαστικό και εξευτελιστικό είναι εκ μέρους όποιου συνέταξε την απάντηση, να εμπλέκει ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου… 

Σε ποιο σημείο του ρεπορτάζ μας κύριοι του Δήμου Λέσβου, είδατε να κάνουμε αναφορά σε ανθρώπους που χάθηκαν στο Αιγαίο;

Μπορείτε να μας το υποδείξετε, να το δούμε και εμείς;

Αποδεικνύεται περίτρανα, ότι εσείς είστε αυτοί που προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε τον ανθρώπινο πόνο και να κερδίσετε τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών της Λέσβου.

Πάντα χρησιμοποιείτε την ίδια τακτική, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη.

Μάλλον κάνετε πως δεν βλέπετε τα σχόλια των κατοίκων της Λέσβου, σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Και αν θέλετε να είστε ξεκάθαροι, οφείλετε όχι σε μας, αλλά στους πολίτες του Δήμου Λέσβου, να τους ενημερώσετε για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για τους μετανάστες και μάλιστα με απόλυτη ακρίβεια, για το που χρησιμοποιήθηκε ξεχωριστά το κάθε κονδύλι.

Δώστε εδώ και τώρα το ποσό που δαπανήθηκε για τους μετανάστες…

Και μην τολμήσει κανείς , να μας κατηγορήσει για ρατσιστές…

Ασφαλώς και οι δύστυχοι αυτοί άνθρωποι οι μετανάστες, χρειάζονται τη στήριξή μας…

Τους την προσφέρουν καιρό τώρα απλόχερα, η κοινωνία μας, οι εθελοντές και οι φορείς της Λέσβου…

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και τους συμπολίτες μας…

Η χώρα μας βρίσκεται σε μία μεγάλη περίοδο οικονομικής κρίσης…

Το ίδιο και οι κάτοικοι της Λέσβου…

Αυτοί δεν χρειάζονται την ανάλογη τουλάχιστον μεταχείριση με τους μετανάστες, κύριοι του Δήμου Λέσβου;

Προσπαθείτε δια της διπλωματικής και ξύλινης γλώσσας, να κερδίσετε τη συμπάθεια των πολιτών της Λέσβου, αρχίζοντας την απάντησή σας ότι κάθε πολίτης αυτού του νησιού, προσφέρει από το υστέρημά του για να μπορέσει να ανακουφίσει, όσο γίνεται, τον πόνο των προσφύγων.

Στη συνέχεια κάνετε αναφορά ότι κάποιοι  “μάταια προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα χάους”  και ότι “κρινόμαστε καθημερινά από τους συμπολίτες μας”…

Μάλλον ζείτε σε άλλο πλανήτη…

Η ιστορία έχει ήδη καταγράψει, ότι επί Δημαρχίας Σπύρου Γαληνού, η Λέσβος έζησε απίστευτες εικόνες χάους, συγκρούσεων, συμπλοκών…

Εκτός αν νομίζετε ότι τα ΜΑΤ που ήρθαν για πρώτη φορά στην ιστορία της Λέσβου στο νησί μας, ήρθαν για διακοπές…

Το ότι η Λέσβος έγινε το επίκεντρο όλων των ΜΜΕ του κόσμου, για τις ντροπιαστικές εικόνες με παιδιά, γυναίκες, υπερήλικες, ανάπηρους, να έχουν κάνει κατάληψη σε όλη τη Μυτιλήνη και να κοιμούνται καταγής, στο λιμάνι, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, τα πάρκα, τους δρόμους, μάλλον δεν το αντιληφθήκατε…

Αυτά για τους “άρχοντες” του Δήμου Λέσβου, είναι λεπτομέρειες.

Αλήθεια κύριε Γαληνέ…

Πόσο καιρό έχετε να πάτε προς Μόρια περιοχή;

Τολμάτε να πάτε και να αντικρίσετε τους κατοίκους της περιοχής;

Προχθές που είχαν τη δεύτερη λαϊκή συνέλευση στο χωριό τους, δεν σας είδαμε να δίνετε το παρόν…

 

Kαι επειδή κύριε Γαληνέ μαθαίνουμε ότι αφιερώνετε πολύ από το χρόνο σας στο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook σας δημοσιεύουμε χωρίς καμία παρέμβαση μερικά σχόλια αναγνωστών μας για το θέμα.

Iwannis Zoakis

Να τον χαίρεστε
 Γιάννης Εγγλέζος Είμαστε σε χειρότερη μοίρα από τους Λάθρο.

Ακόμα δεν το έχετε καταλάβει!!!

Nikos Mytilinh EAN EINAI ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ.ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Η(ΔΙΑΖ) ΝΟΙΑΖΟΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

Sofia Pap να λογοδοτησει με ποιο δικαιωμα δαπανησε τους φορους απο το στερημα των ελληνων

Kostas Psarros Μπραβο δημαρχε…σε ευχαριστουμε που πουλησεε την ψηφο κ την εμπιστοσύνη μας αλλα ολοι το ιδιο ειστε…τι δήμαρχοι τι πρωθυπουργόι…ολοι σκάτα…εμεις ομως πληρωνουμε τα τελη κ τους φορους..δεν σε ψήφισαν οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ…ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΗΣΊ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕ…

Katerina Aivaliotou ΜΠΡΑΒΩ δήμαρχε!!!!!!
Ορισμένοι αλλοι….
τα κλέβανε εσενα τουλάχιστον πιάνουν τόπο!!!!!

Σοφία Φραγκάτου Γι’αυτό όλες οι ανάγκες οι δικές μας έχουν ξεχαστεί! Αλλά δεν έχετε καταλάβει πως η υπομονή μας έχει πια εξαντληθεί! Και εμείς οι κάτοικοι της Μόριας που έχουμε υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές, ζητάμε εδώ και δύο χρόνια, από την προηγούμενη δημοτική αρχή να μας τοποθετήσουν ένα αλεξικέραυνο, για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και ακόμη περιμένουμε! Να μην σας ανα φέρω τα προβλήματα στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο! Αλλά είπαμε, δεν ειναι οι δικες μας αναγκες προτεραιοτητα γι’αυτή τη δημοτική αρχή! Λυπάμαι!!!

Σοφία Φραγκάτου Και μην πει κανείς ότι είμαστε ρατσιστές!!! Αλίμονο του!!!

Kostas Psarros Πρεπει να περασουμε κ εμεις σαν λαθρομεταναστες για να μας δωσουν σημασια..εχει μαζευτει κάθε καρύδιας καρύδι στο νησί..ΜΚΟ στη μια ΜΚΟ στην αλλη..για ονομα του θεου..ξενοι στον τοπο μας γιναμε..αλλα δεν πειραζει εμεις να τα δουμε…που μας ειπαν οτι δεν θα στησουν καλπες κ τους πιστεψαμε..τρεξε λαε της Λεσβου να ξανα ψηφισεις…

ΣΟΦΙΑ ΜΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΗ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΧΗ ΦΤΥΣΗ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΣΧΟΛΗΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΛΗΡΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΣΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ, . ΠΙΣΕ ΜΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.

Σοφία Φραγκάτου Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι βαρεθήκαμε τόσα χρόνια τα λόγια τα μεγάλα! Πράξεις θέλουμε πια! Έλεος!!! Δεν αντέχουμε άλλο!

Stratos Kerimis · 96 κοινοί φίλοι

ΠΙΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΗ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΧΡΙΟΙ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ.

Σταύρος Σίμος …ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ” ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ” ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ!!!ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΟΛΟΙ ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΓΛΥΚΑΘΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ….ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΣ !!!!ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΡΕΕΕ!!!

Μιλτιάδης Ράλλης Αθάνατο ελληνικό φιλότιμο.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

11 Άποψη για τα “Αστεία απάντηση του Δήμου Λέσβου για τα χρήματα που ξόδεψαν για τους μετανάστες”

 1. Πικινος

  Φυσικα το να αναφερουμε οτι η πλειοψηφια των σχολιων που επιλεξατε(γιατι προφανως ειναι επιλεγμενα) ειναι στην πλειοψηφια τους ρατσιστικα δεν εχει σημασια ετσι???
  Ευτυχως ομως οι συντακτες των σχολιων ειναι η απολυτη μειοψηφια στο νησι.
  Τι να κανουμε παντου θα βρεθουν και ρατσιστικα εκτρωματα….
  Ομως κι απο το σαιτ σας διακρινω κακια εναντιον των προσφυγων.

  Γραφετε καπου:
  Η χώρα μας βρίσκεται σε μία μεγάλη περίοδο οικονομικής κρίσης…
  Το ίδιο και οι κάτοικοι της Λέσβου…
  Αυτοί δεν χρειάζονται την ανάλογη τουλάχιστον μεταχείριση με τους μετανάστες, κύριοι του Δήμου Λέσβου;

  Η απαντηση ειναι πως οχι.(Το οχι που λεω δεν ειναι καθετο) Και αιτιολογω γιατι:Οι κατοικοι της Λεσβου μπορει να ειναι φτωχοι(καμια αντιρησση)ομως εχουν ενα σπιτι να μεινουν,εχουν ενα κρεββατι,να κοιμηθουν και μια κουβερτα να σκεπαστουν,εχουν ενα πιατο φαγητο να φανε(εστω φτωχικο φαγητο).
  Οι προσφυγες δεν εχουν ουτε αυτα τα στοιχειωδη.
  Ειναι ντροπη να βαζετε τους προσφυγες που εχουν χτυπηθει απανθρωπα απο την μοιρα και τα συμφεροντα καποιων αλλων κρατων, στην ιδια μοιρα με τους Ελληνες που ζουν μεν μια οικονομικη κριση και τα βγαζουν δυσκολα περα ομως εχουν ενα πιατο φαγητο,σπιτι και ενα κρεββατι να κοιμηθουν!!!

  1. Δημοσιεύσαμε όλα τα σχόλια που υπήρχαν μέχρι εκείνη την ώρα στην ιστοσελίδα μας στο Facebook χωρίς αφαιρέσουμε κάποιο και χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παρέμβαση σε αυτά.
   Από τη σύνταξη του LesvosNews.gr

Αφήστε ένα σχόλιο