Από σήμερα Δευτέρα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα για ανέργους του ΟΑΕΔ

oaed-anergia

Από σήμερα  Δευτέρα 13 Οκτωβρίου ξεκινά το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την προώθηση στην αγορά εργασίας 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με συνδυασμένες δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, στις οποίες περιλαμβάνονται:

• Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
• Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
• Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
• Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
• Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα), καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 13 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη με παραπλανητικές διαφημίσεις ΚΕΚ στο διαδίκτυο

Από αύριο ξεκινούν για τους ενδιαφερόμενους τα Voucher των 1.600 € – Πως θα αποκτήσετε ένα; Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες. Προσοχή όμως….

Να εμπιστεύεστε μόνο τον ΟΑΕΔ και όχι τις παραπλανητικές διαφημίσεις των ΚΕΚ στο διαδίκτυο.

Το Υπουργείο Εργασίας προκήρυξε πρόγραμμα voucher με τίτλο «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς δικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση».

Το έργο αφορά σε 16.620 θέσεις και 3 κλάδους και αφορά άνεργους ηλικίας 29 – 64 ετών:

1) Κατασκευαστικός-τεχνικός κλάδος

2) Κλάδος διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων

3) Κλάδος των Νέων Τεχνολογιών.

Τι είναι όμως το Voucher; 

Το Training Voucher είναι η λειτουργία ενός συστήματος παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης που δίνει τη δυνατότητα σε άνεργους να λαμβάνουν υπηρεσίες κατάρτισης από πιστοποιημένους Παρόχους όπως τα ΚΕΚ. Όταν λοιπόν προκηρύσσεται ένα πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι κάνουν online αίτηση (στο site του ΟΑΕΔ και μόνο) και μετά από λίγες μέρες βγαίνουν τα αποτελέσματα. Η επεξεργασία των αιτήσεων γίνεται αυτόματα από το σύστημα.

Οι άνεργοι, εφόσον επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ, λαμβάνουν μια Επιταγή Επαγγελματικής Κατάρτισης – voucher (στην προκειμένη περίπτωση τα 1.600 ευρώ μικτά) και επιλέγουν οι ίδιοι την υπηρεσία και το ΚΕΚ. Δηλαδή όταν δουν το όνομά τους στην επίσημη λίστα του ΟΑΕΔ ότι έχουν επιλεγεί για να λάβουν την επιταγή – voucher, τότε ψάχνουν μόνοι τους να βρουν σε ποιο ΚΕΚ θέλουν να πάνε.


Τα κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι: 

1. Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας,

2. Ηλικία υποψηφίου,

3. Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου (Διαχ/κο έτος 2013, οικ/κο έτος 2014) και 4. Αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο που επιλέγει.

Η μέγιστη προβλεπόμενη μοριοδότηση είναι τα 120 μόρια. Το εκπαιδευτικό επίδομα των 1.600 ευρώ καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ μετά την λήξη της πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: (α) Θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών, (β) Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις διάρκειας 300 ωρών με ελάχιστες αποδοχές 25 ημερομίσθια ανά μήνα, (γ) Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής των ενδιαφερομένων αρχίζει την Παρασκευή 10/10/2014, και λήγει την Παρασκευή, 31/10/2014.

Πολλά ΚΕΚ αναζητούν και βρίσκουν τα στοιχεία ανέργων από βιογραφικά που έχουν αναρτήσει αυτοί στο διαδίκτυο, επικοινωνούν μαζί τους και προσφέρονται να κάνουν για λογαριασμό τους τις online αιτήσεις που απαιτεί ο ΟΑΕΔ. Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι ΤΑ ΚΕΚ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ τους άνεργους που θα επιδοτηθούν και ζητάνε τα προσωπικά στοιχεία των υποψηφίων.

ΜΗΝ πέσετε σε αυτή την παγίδα.

Το επίσημο site των επιταγών κατάρτισης είναι το http://voucher.gov.gr/. ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί ορισμένα ΚΕΚ δημιουργούν παραπλανητικές ιστοσελίδες όπως voucher.gr.

Στο site http://voucher.gov.gr/ την περίοδο των αιτήσεων υπάρχει λίστα με όλα τα αξιόπιστα ΚΕΚ καθώς και βαθμολόγηση αυτών με βάση την αξιοπιστία τους. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΤΟ ΚΕΚ με βάση την περιοχή που βρίσκεται και το αντικείμενο της κατάρτισης. Μην δώσετε την επιταγή του ΟΑΕΔ αμέσως με την έναρξη των μαθημάτων.

Δείτε επίσης στο site V-for-Voucherades τις εμπειρίες ατόμων που πήραν μέρος σε τέτοια προγράμματα.

πηγή: now24.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο