Απόφαση βόμβα !!! – Άκυρη η εκλογή της νέας Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου

omilia-kalogirou-6

Ακυρώνεται με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (Β΄ Τμήμα) η ανακήρυξη της Χριστιάνας Καλογήρου ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπως είχε προκύψει από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή σχετική ένσταση εκλογιμότητάς της που κατέθεσαν μετεκλογικά σε βάρος της πολίτες της Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, ένσταση κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης με την οποία ανακηρύχθηκαν ως Περιφερειάρχης η Χριστιάνα Καλογήρου και ως Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου ο Στρατής Κύτελης, με το επιχείρημα ότι και οι δύο κατείχαν διευθυντικές θέσεις ακριβώς πριν από τις εκλογές, κατέθεσε ο δικηγόρος Στρατής Πέτρου.

Η Χριστιάνα Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με την  απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (Β’ Τμήμα) ακυρώνεται η ανακήρυξή μου ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπως είχε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου προκύψει, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτών.

Σέβομαι τις δικαστικές αποφάσεις.

Όπως έχω δικαίωμα και υποχρέωση καταθέτω αμέσως αίτηση αναιρέσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Απόφαση βόμβα !!! – Άκυρη η εκλογή της νέας Περιφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου”

  1. Λ.Αρ.

    Ειναι δυνατόν να αγνοείται έτσι η ψήφος της πλειοψηφίας΄; Τί παιχνίδια παίζουν στην πλάτη μας; Μήπως όλα αυτά έχουν να κάνουν με την κατανομή των ΕΣΠΑ; Πάλι ριγμένους μας βλέπω κι ας κάνουμε τους έξυπνους. Αλλοι θα τα πάρουν, βλέπε Κρήτη.

  2. Αρμάνδος Δελαπατρίδης

    Φυσικά και δεν καταλαβαίνει τίποτα η Χριστιάνα. Γιατί αν καταλάβαινε, θα παραιτιόταν έγκαιρα από την ΑΔΑ και δεν θα είχε πρόβλημα. Πώς να εμπιστευθούμε μια τέτοια θέση σε ένα άτομο, που είτε έχει άγνοια των νόμων είτε τους γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της; Η Περιφέρεια θέλει κότσια και όχι φρου φρου κι αρώματα!

Αφήστε ένα σχόλιο