Απολογισμός του Εκλογικού Αποτελέσματος από την «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών»

kourtzis-energoi-polites

“Οι πολίτες μίλησαν.

Όλοι εμείς, οι καθημερινοί Λέσβιοι που απαρτίζουμε την «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών», θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δυο χιλιάδες και πλέον συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους, εμπνεόμενοι από τις αξίες μας και εκφράζοντας τη λαχτάρα τους για μια νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον τόπο μας, μακριά από φόβους, δόγματα και εξαρτήσεις.

Ήταν μια μάχη δύσκολη, μια μάχη άνιση. Τη δώσαμε με αξιοπρέπεια και προσήλωση στα ιδανικά και τους στόχους μας. Προτείναμε κάτι εντελώς νέο για τη Λέσβο μας, μιλήσαμε για το καλύτερο αύριο που η Λέσβος μπορεί να διεκδικήσει.

Σε μια προεκλογική περίοδο όπου ταξίματα και απειλές έδιναν και έπαιρναν από υποψήφιους που κοκορεύονταν δημόσια για τον «καθαρό» τους αγώνα, που ποταμοί χρήματος αγόραζαν χώρο και χρόνο στα ΜΜΕ για λογαριασμό άλλων που δήλωναν «αποκλεισμένοι» η «Πρωτοβουλία» ξεχώρισε με την πραγματική ανεξαρτησία της, το ήθος της, την καθαρότητα των θέσεών της και, κυρίως, τους ανθρώπους της. Έτσι θα συνεχίσουμε.

Κάθε πολίτης της Λέσβου, είτε μας εμπιστεύθηκε την ψήφο του είτε όχι, μπορεί να είναι σίγουρος ότι η φωνή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί και δική του φωνή. Αν και μικρή αριθμητικά, κάθε άλλο παρά ασθενική θα είναι: θα τιμήσουμε στο έπακρο τον θεσμικό ρόλο που οι πολίτες μας ανέθεσαν, ασκώντας συνεχή, ορθολογικό και δημιουργικό έλεγχο στις προτάσεις που κατατίθενται. Εμείς μπορούμε να μιλάμε έξω από τα δόντια, γιατί δεν εξαρτόμαστε από κανέναν παρά μόνο από τη βούλησή μας. Θα φέρνουμε οι ίδιοι προς συζήτηση θέματα που προάγουν το καλό της Λέσβου. Σημασία εξάλλου δεν έχει ποιος «κόβει την κορδέλα», αλλά να προωθείται το καλό του τόπου μας που αγαπάμε.

Πάνω απ’ όλα όμως, θα συνεχίσουμε να ακούμε τους πολίτες, να τους καλούμε να ενεργοποιηθούν και να υπερασπιζόμαστε κάθε δίκαιο αίτημά τους, με όλες μας τις δυνάμεις.

Καλούμε κάθε πολίτη της Λέσβου να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών κατά συνείδηση, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο μας. Μια ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση, δεδομένων των συνθέσεων των παρατάξεων που προκρίθηκαν.

Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις, να τιμήσουν και αυτές την ψήφο των συμπολιτών μας. Να σταθούν στο ύψος του ρόλου τους και να υπηρετήσουν το κοινό καλό, παραμερίζοντας μικροπολιτικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες. Τα επόμενα πέντε χρόνια, ας εργαστούμε μαζί, συνεργατικά και δημιουργικά, για να κάνουμε τη Λέσβο καλύτερη για τον καθένα. Ας ξεπεράσουμε αυτούς, για τη Λέσβο που αξίΖΟΥΜΕ.”

 

Γραφείο Τύπου

Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο