Απαγόρευση απόπλου πλοίων με μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου προς Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)

metanastes-apagorefsi-apopl

Σύμφωνα με έγκυρες αποκλειστικές πληροφορίες του Lesvosnews.gr, η κυβέρνηση Τσίπρα βάζει σε εφαρμογή σχέδιο εγκλωβισμού των μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, όπου καταφθάνουν από τις Τουρκικές ακτές, για να αποφύγει το κομφούζιο στην Αθήνα και στον Πειραιά, μετά το κλείσιμο των συνόρων από τα Σκόπια.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν τα έκτακτα δρομολόγια για τη μεταφορά μεταναστών από τα Ελληνικά νησιά προς Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Καβάλα, ενημερώθηκαν ότι τα πλοία τους θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όπου βρίσκονται, μέχρι νεωτέρας.

Την απαγόρευση μεταφοράς μεταναστών θα εφαρμόσουν και στα πλοία που εκτελούν τα τακτικά δρομολόγια από και προς τα νησιά του Αιγαίου.

Το μέτρο αυτό θα αποσυμφορήσει μεν την Αθήνα και τον Πειραιά, αλλά θα δημιουργήσει και πάλι τεράστιο πρόβλημα στα νησιά που δέχονται τις εισροές μεταναστών, με όσα προβλήματα συνεπάγονται από την εξέλιξη αυτή.

Την ίδια ώρα, τα καραβάνια των μεταναστών εξακολουθούν να καταφθάνουν καθημερινά στις ακτές των νησιών του Αιγαίου.

Δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μία βάρκα με 60 περίπου μετανάστες, την ώρα που φτάνει στις ακτές της Λέσβου κοντά στην πόλη της Μυτιλήνης και με τους ντόπιους και ξένους εθελοντές, να τους προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

66 Άποψη για τα “Απαγόρευση απόπλου πλοίων με μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου προς Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. […] Εντολή να παραμείνουν τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά, την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη, εξέδωσε η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews. […]

  2. […] Εντολή να παραμείνουν τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά, την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη, εξέδωσε η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews. […]

  3. […] Εντολή να παραμείνουν τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά, την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη, εξέδωσε η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews. […]

Αφήστε ένα σχόλιο