Απίστευτο ενδιαφέρον των Τούρκων πολιτών στα απέναντι παράλια για τις εκλογές στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)

tourkoi-dimarxoi-2

Βρεθήκαμε στην Τουρκία για να καλύψουμε δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, σχετικά με τον τουρισμό της γείτονας χώρας και για το ρεύμα των τουριστών της προς τη Λέσβο, που κάθε μέρα όλο και αυξάνεται…

Και προς μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώσαμε πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των απλών πολιτών της Τουρκίας – στα απέναντι Τουρκικά παράλια – αλλά και πολύ περισσότερο των πολιτικών και των τοπικών αρχόντω, για τις εκλογές στη Λέσβο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μεγάλη εντύπωση επίσης μας προξένησε, το πόσο αναγνωρίσιμος είναι στις πόλεις που βρίσκονται απέναντι από τη Λέσβο – Αϊβαλί, Δικελί κλπ – ο υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου Φωτής Ξύδας.

Θα τολμούσαμε να πούμε, πολύ περισσότερο απ” ότι στη Λέσβο.

Κι αυτό, γιατί όσα χρόνια ο Φωτής Ξύδας ήταν Πρέσβης στην Άγκυρα, το όνομά του ακουγόταν συνέχεια και φυσικά περνούσε πολλές φορές από τις πόλεις αυτές, όταν ερχόταν στη Μυτιλήνη, από τα μέρη αυτά.

Οι απλοί πολίτες μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον Φωτή Ξύδα, ενώ όλοι συμφωνούν, ότι αν βγει Δήμαρχος στη Λέσβο, θα είναι καλό και για τις δύο γειτονικές χώρες.

Έτσι μπήκαμε στον πειρασμό να ρωτήσουμε και τους τοπικούς άρχοντες στο Αϊβαλί και στο Δικελί, για να μας πουν την άποψή τους, για τις εκλογές στη Λέσβο.

Φυσικά σαν πολιτικοί κράτησαν και τις σχετικές αποστάσεις…

Όμως εμμέσως πλην σαφώς, καταλαβαίνουν πολύ περισσότερο από τους απλούς πολίτες, ποιος θα είναι ο Δήμαρχος με τον οποίο θα μπορέσουν να βελτιώσουν στο έπακρο τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα σας παρουσιάσουμε ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ για τους νέους Δημάρχους σε Αϊβαλί, Δικελί, Ακτσάι και άλλων πόλεων που βρίσκονται στα απέναντι Τουρκικά παράλια.

Δείτε στο βίντεο τι μας είπαν ο Αντιδήμαρχος Αϊβαλιού Yalcin Tas και ο Δήμαρχος του Δικελί Mustafa Tosun.

Δύο άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Τουρκία, που έχουν πάντα ανοιχτές τις πόρτες στους συμπολίτες τους, τους οποίους υποδέχονται πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Απίστευτο ενδιαφέρον των Τούρκων πολιτών στα απέναντι παράλια για τις εκλογές στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. Γιώργος Κ.

    Μπορεί να έχετε ό,τι έχετε με τον έτερο διεκδικητή του Δήμου αλλά αυτό που κάνετε είναι τουλάχιστον άκομψο. Πόση πια διαφήμιση στον κ. Ξύδα και τον συνδυασμό του; Τυχαίο φαντάζομαι και το ρεπορτάζ στα απέναντι παράλια; Συγγνώμη αλλά αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, κάπως αλλιώς λέγεται…

Αφήστε ένα σχόλιο