Απάντηση Φλωρίδη στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

floridis-agrotes

“Με έκπληξη τις προηγούμενες ημέρες διάβασα ότι  η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου (ΟΑΣΛ) με ανακοίνωση που εξέδωσε στρέφεται εναντίον μου. Πρόκειται για μια ιστορική πρωτοτυπία ένα δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο να απαντά σε δήλωση ενός μεμονωμένου ατόμου που δεν εκπροσωπεί κανένα πολιτικό ή συνδικαλιστικό φορέα.  Αφορμή για την ανακοίνωση της ΟΑΣΛ αποτέλεσε μια δήλωση μου στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό “Τηλεόραση Μυτιλήνης”, το οποίο μου ζήτησε να σχολιάσω δύο ζητήματα,  την μη πληρωμή της προκαταβολής της  Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2015 στους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου και την μη πληρωμή της βιοκαλλιεργητών του νομού μας για το 2013, παρά τις σχετικές υποσχέσεις που είχαν δοθεί από το Υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το λογικό θα ήταν η ΟΑΣΛ να επικρίνει αυτή την δυσμενή μεταχείριση του αγροτικού κόσμου της Λέσβου και των νησιών μας συνολικότερα. Αντί αυτού επικρίνει αυτόν που καταγγέλλει το γεγονός.

Πέραν αυτού η νεοσύστατη Ομοσπονδία επιλέγει με την ανακοίνωση της να μου δώσει ένα “μάθημα”  επαναστατικού αγροτικού συνδικαλισμού και κουνώντας το δάκτυλο μου υποδεικνύει ότι εκείνη κάνει αγροτικό συνδικαλισμό αποκαλύπτοντας τα αίτια των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, ενώ εγώ επικεντρώνομαι σε ήσσονος σημασίας προβλήματα.

Δεν έχω απολύτως καμία διάθεση να αντιδικήσω με την Ομοσπονδία, η οποία ελπίζω και εύχομαι, να γίνει ισχυρή και ικανή με τις κινητοποιήσεις της να πετύχει τους στόχους που η ίδια θέτει. Πιθανότατα κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί σύντομα.

Σε κάθε περίπτωση είμαι βέβαιος ότι η Ομοσπονδία αναγνωρίζει πως ο αγροτικός κόσμος της Λέσβου αντιμετωπίζει πέραν όλων των άλλων και πολλά “ήσσονος” σημασίας προβλήματα (π.χ. μη καταβολή της εξισωτικής μόνο στα νησιά του Αιγαίου), που είναι άμεση ανάγκη να λυθούν για να επιβιώσει. Κι είτε θέλει να το καταλάβει, είτε δεν θέλει να το καταλάβει ουσιαστική συνδικαλιστική δράση για αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει στη Λέσβο.  Αυτό το πράγμα επισημάνθηκε στην δήλωση που έκανα στην Τηλεόραση Μυτιλήνης και είναι κοινός τόπος για το σύνολο του αγροτικού πληθυσμού. Οι αιτίες αυτής της κατάστασης είναι πολλές και δεν υπάρχει λόγος να τις αναλύσουμε αυτή την στιγμή. Ελπίζω το έλλειμμα τούτο να γίνει αντιληπτό από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και να προσπαθήσει να το καλύψει. Κι είμαι διαθέσιμος να την βοηθήσω, με τις μικρές μου δυνάμεις, εφόσον το επιθυμεί.”

 

Γιάννης Φλωρίδης

Μυτιλήνη 18/1/2016

Σχετικές δημοσιεύσεις