Απάντηση Γαληνού στους Μολυβιάτες: ” Καταυλισμοί θα γίνουν όπου έρχονται μετανάστες…”

metanastes-limani-134153

Απάντηση στο ψήφισμα των φορέων και κατοίκων του Μολύβου, που αντιτίθενται στη δημιουργία καταυλισμού μεταναστών στη περιοχή τους, έδωσε με δελτίο τύπου που έστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Στην απάντηση του αυτή, δεν ξεκαθαρίζει το θέμα αν θα δημιουργήσει εκεί καταυλισμό και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σημειώνοντας ότι οι καταυλισμοί πρέπει να γίνουν κοντά στις περιοχές όπου εισέρχονται στη Λέσβο οι μετανάστες.

Στην απάντηση του αναφέρει:

“Σχετικά με το ψήφισμα που υπογράφουν οι Σύλλογοι Μήθυμνας, Τοπικοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και Πρώην Δήμαρχοι και δημοσιεύεται σήμερα στα έντυπα και ηλεκτρονικά τοπικά μέσα ενημέρωσης, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

Η αντιμετώπιση ενός εγγενώς πολύπλοκου ζητήματος, όπως αυτό των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, απαιτεί λύσεις και δράσεις με ψυχραιμία, ηρεμία και μεθοδικότητα. Αντίθετα, αποφάσεις που λαμβάνονται εν θερμώ, κινδυνεύουν εύκολα να χειραγωγηθούν από αλλότρια συμφέροντα και συνάμα συνεισφέρουν στην κακή δημοσιότητα, η οποία με τη σειρά της χειροτερεύει το πρόβλημα.

Ο Δήμος Λέσβου, έχει καταθέσει μια ορθολογική συνολική πρόταση, η οποία έχει ως προαπαιτούμενο την λήψη άμεσων μέτρων από την κεντρική κυβέρνηση. Σε ότι αφορά την επιλογή των περιοχών, στις οποίες θα κατασκευαστούν τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, αυτή γίνεται με βάση τα σημεία εισόδου που καταφθάνουν οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν είναι λογικό και αποτελεσματικό να κατασκευαστεί ένα περιφερειακό κέντρο σε σημείο του νησιού, που απέχει πολλά χιλιόμετρα από το σημείο άφιξης. Παράλληλα, ο χώρος αυτός, θα πρέπει να απαιτεί τις λιγότερες δυνατές παρεμβάσεις, καθώς πρέπει να είναι διαθέσιμος το συντομότερο δυνατό. Φυσικά, πρέπει να επαναλάβουμε ότι, προαπαιτούμενο για όλα τα παραπάνω είναι η λήψη μέτρων από την κεντρική κυβέρνηση ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των αφίξεων σε αριθμό που να είναι διαχειρίσιμος και να μη δημιουργεί προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνάντηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων και παρουσία του Δημάρχου κ. Γαληνού, στην οποία θα συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα και θα ενημερωθούν όλοι αναλυτικά και υπεύθυνα για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Απάντηση Γαληνού στους Μολυβιάτες: ” Καταυλισμοί θα γίνουν όπου έρχονται μετανάστες…””

 1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ.
  ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΛΥΒΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΟΙ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΑΤΟΠΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
  ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΚΛΠ?
  ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

 2. Δημήτρης Σαξιωνης

  Κυριε δημαρχε,εκλεγείκατε απο τους μυτιληνιους για να τους υπηρετείτε.δεν εκλεγείκατε για να κανετε το χατήρι στη κ.χριστοδουλοπουλου.αν δε σας αρεσει παραιτηθείτε.ειστε εκλεγμενος για το καλο του τοπου,οχι του ΣΥΡΙΖΑ.εκανε κι μηγα κωλο και εχεσε τον κοσμο ολο.

Αφήστε ένα σχόλιο